Brüksel havalimanı geliş bölümünde uzun kuyrukların oluşması yolcuları isyan ettirdi. AB vatandaşları için ayrılan kısımdaki kontroller nispeten çabuk ilerliyor ancak diğer ülke vatandaşları için ayrılan bölümde yolcular 2 saatten uzun beklemek zorunda kalıyor.

Özellikle yaşlı ve çocukların uzun süre kuyruk beklemek zorunda kaldığı pasaport kontrolü alanında iki polis bankosu bulunuyor ancak sadece birisinin çalışıyor olması kuyruğun daha da uzamasına ve yolcuların da tepkisine neden oluyor. 

Uzun uçak yolculuğunun ardından bir de saatlerce pasaport kuyruğunda beklemek zorunda kalan bazı yolcular, bu bekleme süresi nedeniyle valizlerini kaybettiğini belirtiyor. 

Brüksel havalimanı yetkilileri ise yaz sezonu nedeniyle yolcu sayısında artış olduğunu ve dönemsel bir yoğunluk yaşandığını belirtirken, aynı zamanda pasaport polislerinin sayısının tatil nedeniyle azaldığına dikkat çekiyor.

Yetkililere göre havalimanın en yoğun olduğu saatler sabah 06:00 -10:00 arası, akşam ise 17:00 - 20:00 saatleri arasında yaşanıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş