Brüksel Bölge Hükümeti, düşük gelirli kişilere ödenen ve araba kullanımından çok diğer alternatif metodlara yönelmesini teşvik etmek amacıyla verilen Brussel’Air primini 900 euro’dan 1.010 euro’ya çıkarma kararı aldı. Prim miktarındaki artış, 1 mart itibariyle yürürlüğe girecek. 

Tasarıyı sunan Çevre Bakanı Alain Maron (Ecolo), hava kirliliğinin Belçika'da yılda yaklaşık 9 bin erken ölüme neden olduğunu belirtti. Maron bu ölümleri önlemek için alınan önlemler arasında daha iyi toplu taşıma, daha güvenli aktif ulaşım yolları ve çevreyi daha az kirleten araçlara teşviğin geldiğini dile getirdi.

Brussel’Aiy uygulamasını çevre kirliliğinin azaltılmasına ciddi faydaları olduğunu dile getiren Maron, plakasını iptal ettiren herkese sunulan Brussel’Air priminin, alıcının gelirine bağlı olarak, 505, 705 veya 1.010 euro olarak belirlendiğini dile getirdi. Bakan "Bu değişikliğin en önemli amacı, düşük gelirli ailelerin iki MIVB aboneliği satın almasını sağlamak ve daha sürdürülebilir alternatiflere geçişlerinde onlara verilen desteği güçlendirmektir.” dedi.

Brussels’air hakkında detaylı bilgi için Leefmilieu Brussels sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.