Şubat ayında Türkiye’de yaşanan deprem felaketine yönelik çalışmalarına hız veren BM Life Vakfı yetkilileri, vakıf aracılığıyla toplanan bağışlar yoluyla satın alınan yazlık kıyafetler ve tedarik edilen hijyen paketlerini depremzedelere dağıtmak için Türkiye’ye gidiyor. 

BM yetkilisi Mehmet Keskin konu ile ilgili olarak Sonhaber'e yaptığı açıklamada, kendisiyle birlikte iki kişinin daha Cuma günü Türkiye’ye gidecek grubun içinde yer aldığını ve yardım malzemelerinin dağıtımında bizzat bulunacaklarını dile getirdi. 

Keskin, depremzedelere dağıtılacak yardım malzemelerinin Türkiye'den temin edildiğini ve ağırlıklı olarak Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep'in Nurdağı bölgesi ve Urfa'da dağıtılacağını söyledi. 

Bölgede sıcaklıkların oldukça yüksek seyrettiğini dile getiren Keskin, bu nedenle çadır ve konteynerlerde kalan depremzedelerin daha çok ihtiyaç duyduğu ‘terlik, eşofman takımı, iç çamaşırı, tişörtler ve hijyen paketleri’nin dağıtımının yapılacağını kaydetti.

BM Life Bağış kampanyası devam ediyor

BM Life stand

Yaklaşık iki hafta önce Breda’da gerçekleştirilen bir fuarda BM Life Vakfı olarak depremzedeler için stand açtıklarını belirten Keskin, deprem bölgesinde halen daha birçok malzemeye ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle yapılan her bağışın çok değerli olduğunun altını çizdi. 

BM Life Vakfı’nın yürüttüğü bağış kampanyasının devam ettiğini vurgulayan Keskin, “Depremzedelere yardım eli uzatmak isteyen herkesi bağış yapmaya devam etmeye çağırıyorum. Arzu edenler vakfa ait Stichting BM Life linkine tıklayıp, banka hesabı üzerinden, en az 25 euroluk bağış yaparak bir depremzedeyi ve bir çocuğu bayram öncesi çok mutlu edebilir.” dedi.

Keskin bu vesile ile BM Life Vakfı olarak deprem bölgesine yardım etmeye devam edeceklerini belirtirken de özellikle sağlık alanında yeni projelere adım atacakları bilgisini paylaştı.

Mehmet keskin-2
Mehmet Keskin

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.