20 Ocak Cuma akşamı Corendon Village Otel'in Sinema Salonunda Avrupa'da ilk defa “Buğday Tanesi” filminin galası gerçekleştirildi. Hollanda Beyazay Derneği ve Ramazan Gül iş birliği ile düzenlenen galaya, devlet erkân-ı ve Hollanda'nın ileri gelen STK başkanları katıldı.

İstanbul Milletvekili, Avukat Serkan Bayram’ın yaşadıklarını konu alan Buğday Tanesi Filmi, vekilin bebekken buğday tarlasında çıkan bir yangınla ellerini kaybetmesinden sonra engelli olarak hayatta verdiği mücadeleleri beyaz perdeye aktararak milyonlara umut olma hikayesini anlatıyor.

Galanın açılış konuşmasını yapan Hollanda Beyazay Derneği Başkanı Aynur Gül Çakır, “Buraya toplanmamızda ki amaç engelli olduğu için dışlanan bir gencin her engele rağmen azimle çalışarak hedefi olan milletvekilliğine ulaşmasında verdiği mücadeleleri ve başarı hikayesini izlemek içindir. Bu filmi, siz STK başkanlarım ve iş insanlarının vereceği destekle Hollanda’nın heryerinde gösterime girmesini sağlayıp, engelli vatandaşlarımıza umut, motivasyon kaynağı olmasını sağlamaktır. Serkan Vekilim çalışmış başarmış, “O yaptıysa ben de yaparım” demelerini sağlayacak kuvveti, onlara beyaz perdenin etkili gücünden faydalanarak aşılamaktır.  

Biz Hollanda Beyazay olarak engelliler için düzenlediğimiz programlarımıza destek olmanızı, hiç olmazsa katılımınızı istiyoruz. Böylece onların dışlanmadıklarını yalnız olmadıklarını kendilerini değerli hissetmelerini sağlayabiliriz. Bu film bize engelli kardeşlerimizle empati kurmamızı sağlamamıza, farkındalık oluşturmasına vesile olsun, iyi seyirler dilerim.” dedi.

Ardından mikrofona T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli çıkarak “Hollanda'da ki 4 yıllık görevim boyunca Hollanda Beyazay Derneği’nin engelli vatandaşlarımız için yaptığı programları takip ettim ve bizzat katılarak destekledim. Bizim yarın engelli olmayacağımızın garantisi yok. Dünyada 1 milyara yakın  engelli birey yaşıyor. Bu bireyleri yok sayamayız, onların içlerindeki potansiyellerini çıkarmalarına, başarılı olmalarına şans tanımalıyız.

saban dişli-1

Engellilerin ya doğuştan, ya sonradan yeteri kadar engelleri var. Bir de biz onlara engel olmayalım. Bu film farkındalık oluştursun ve iş insanları işe alımlarda engelli istihdamına dikkat etsin. Devlet adamları, bürokratlar kanunları engelli vatandaşlarımıza kolaylık olacak şekilde düzenlesin. Birlik olup özel kardeşlerimizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıp onlar için sorun olan engelleri kaldırabiliriz.” dedi. 

En son kürsüye çıkan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram “Çoğu zaman bizim engelimiz sizlersiniz. Ben hâkim olup adalet dağıtmak istedim. Hakimlik mülakatında engelim yüzünden elendim. Hoca olup eğitmek istedim. Bu engelinle kamuda çalışma hayallerinden vazgeç dediler. Vazgeçmedim. Benim hedefim: Kimsenin fiziksel engeli yüzünden mağdur olmadığı bir hayat icra etmekti. Milletvekili oldum. Bu insanlık onurunu aşağılayan, fiziksel engelli olanların kamuda çalışamaz kanununun değişmesine vesile oldum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da engellilere her zaman verdiği değer ve onların sessiz yürüttüğü savaşa destek olduğu için ayrıca teşekkür ederim.
Ayakları felçli bir gençle konuştum. İnsan hayallerine ayakları olmadan nasıl ulaşabilir ki dedi. Ona ben ellerim olmadan hayallerime ulaştım sende istersen ayakların olmadan ulaşabilirsin dedim. Benim bu mücadelemin bütün engellilere örnek olmasını ve bu filmin sizlere de onlarla empati kurmanızı sağlamasını dilerim.” dedi. 

İki saat süren film ardından izleyenler gözleri dolu dolu dakikalarca ayakta alkışladılar.

Film gösteriminden sonra, Vekilimiz izleyenlere hayat hikayesinin yazıldığı Buğday Tanesi kitabını imzalayarak armağan etti. Fotoğraf çekimiyle program son buldu.

Film geliriyle İstanbul’da Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi kurularak bu sayede vekilimizin engelliler için hedeflediği diğer bir hayaline kavuşacağı bildirildi.  

beyaz ay
Bizde Hollanda Beyazay Derneği Yönetim Kurulu üyeleri olarak, davetimize icap edip galaya katılan filmin başkahramanı İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram, T.C. Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, T.C. Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Andiç, T.C. Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, Corendon Yönetim Kurulu Başkanı Atilay Uslu, STK başkanları iş insanları ve özel davetlilere teşekkür ederiz.

Haber: Figen Arslan

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.