Almanya'da döner tutkunları için beklenmedik bir gelişme ortaya çıktı. Ülkede "Döner Başkenti" olarak bilinen şehir, genel beklentinin aksine Berlin yerine Dresden oldu.

Lieferando şirketi tarafından yapılan bir araştırmada, Almanya'nın en popüler döner şehirleri belirlendi. Genellikle Berlin ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln ve Frankfurt gibi kentler ‘dönerin başkenti’ olarak bilinse de, araştırma sonuçları farklı bir gerçeği ortaya koydu.

Araştırma, Almanya'daki en büyük 10 şehrin döner dükkanlarını, müşteri puanlarını ve döner fiyatlarını kapsıyor. Buna göre, Dresden şehri, çeşitlilik ve yüksek müşteri puanlamaları sayesinde "döner başkenti" olarak öne çıktı.

Almanya’da sözde kahin Türk, Alman kadını 1,3 milyon euro dolandırdı Almanya’da sözde kahin Türk, Alman kadını 1,3 milyon euro dolandırdı

Dönerin anavatanı olarak kabul edilen Berlin, kişi başına en çok döner büfesine sahip olmasına rağmen, bu sıralamada üçüncü sırada yer aldı. Türk nüfusunun yoğun olduğu Münih ise sekizinci sırada kendine yer buldu. Fiyatlar açısından ise Münih, bir porsiyon dönerin en yüksek fiyatla satıldığı şehir oldu. Ocak ayında Münih’teki döner fiyatları 8.53 euro'ya ulaştı.

Lieferando'nun bu araştırması, Almanya'daki döner kültürüne yeni bir perspektif getiriyor ve döner severlerin tercihlerini etkileyebilecek bilgiler sunuyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Alex Kehr - Wikipedia

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.