Berlin polisi sosyal medya platformu X (önceki ismi Twiter) üzerinden yayınladığı bir uyarı mesajında dün (16 Ekim) akşam saatlerinde Berlin Marzahn bölgesinde çok sayıda aracın camına sahte trafik cezası kağıtlarının bırakıldığını belirtti. 

Platform X'te ön cam sileceğinin altına sıkışmış böyle bir notun fotoğrafını yayınlayan polis, sahte cezanın üzerinde Berlin polisinin armasının ve aynı zamanda Baden-Württemberg'deki bir polis karakolunun e-posta adresinin kullanıldığını aktardı. Baş tarafında "İhlallerin Bildirilmesi - Yanlış Park Etme" yazan kağıdın orta bölümünde ise büyük bir QR kodu basılı. 

Polis araç sahiplerinin para ödemek için dağıtılan sahte cezalarda bulunan QR kodunu ile giriş yapması halinde tüm bilgilerinin dolandırıcıların eline geçeceğini ve hatta paralarının da bu yolla çalınacağını belirtti.

Polis uyarısında özellikle arabasında bu şekilde sahte bir not bulan kişilerin kesinlikle QR kodunu okutmamaları ve arkasındaki açılan web sayfasına para transferi yapmamaları konusunda uyardı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş