Belçika'nın Almanya ve Hollanda sınırına yakın olan Walon bölgesinde bulunan Liège Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerinde, sokaklarda yaşayan evsizlere yönelik acil kış yardımı programı kapsamında yardım sağlandı.

İHH Belgium (Uluslararası İnsani Yardımlaşma Teşkilatı), La Main Tendue (Uzanmış El) ve Le Cercle Des Etudiants Musulmans (Müslüman Öğrenciler Derneği) tarafından gerçekleştirilen yardım programı, her yıl olduğu gibi bu yıl da devam etti.

İHH Belgium Başkanı İbrahim Ural 25 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen yardım programı ile ilgili Sonhaber.eu’ye açıklamalarda bulundu. Ural, Uzanmış El ve Müslüman Öğrenciler Derneği ile birlikte yaklaşık 10 yıldır, Liège ve çevresindeki istasyonlarda, sokaklarda ve parklarda yaşayan evsizlere kış paketleri ve hijyen paketleri ulaştırdıklarını belirtti.

liege 001

Özellikle istasyonlarda yatan evsizlerle karşılaşmanın onu derinden üzdüğünü ve bu nedenle bu tür bir yardım çalışması yapmaya karar verdiğini belirten Ural, “Liège ve çevresinde yaklaşık 700 evsiz insan yaşıyor ve toplum genellikle onları görmemezlikten geliyor” dedi.

Ural. İHH Belgium, Uzanmış El ve Müslüman Öğrenciler Derneği bünyesinde yaklaşık 30 gönüllü ile birlikte, evsizlerin sayısını ve nerede kaldıklarını belirlemek için Liège ve çevre ilçelerinin sokaklarını gece gündüz dolaştıklarını dile getirdi.

Evsizlerin genellikle aynı yerlerde yattıklarını ve bu yerleri adeta kendi yerleri gibi sahiplendiklerini belirten Ural, “Liège'de geceyi geçirebilecekleri yerler var ama yetersiz. Bazıları imkânları olsa bile sokakta kalmayı tercih ediyor” dedi. 

Liege yardım

Ural ve ekibi, evsizlerle yaptıkları sohbetlerde, hayat şartlarının zorluğundan ve toplumun ilgisizliğinden bahsettiklerini aktarıyor. Yabancıların yardım etmesine şaşırdıklarını ve kendilerine daha iyi bir yaşam dileklerini ifade ettiklerini anlatan Ural “Kışlık paketleri verirken gözlerindeki sevinci hissediyoruz. Hijyen paketlerini aldıklarında ise hemen kullanacaklarını söyleyerek mutlu oluyorlar” şeklinde açıkladı.

İHH Belgium ve ortakları bu yıl en az 250 evsize ulaşmayı hedefliyor
Ural; ayda bir kez yapılan gıda yardımı kapsamında, şu anda sokakta yaşayan ve tespit edebildikleri 2 kadın ve 3 erkek Türk vatandaşı bulunduğunu belirtti ve “Bunlar, Belçika'ya gelin veya damat olarak gelip aradıkları huzuru bulamayan kişiler" diye ifade etti. 

Liege yardım 01

İHH Belgium Başkanı İbrahim Ural. "Maalesef alkol ve uyuşturucunun ne kadar zararlı olduğunu ve nasıl aile yuvalarını yıktığını bir kez daha gözlemliyoruz. Ailelerinden ayrılmış ve sokakta yaşamak zorunda kalan bu kişilerin yaş ortalaması 45'in üzerinde. Her ay düzenli olarak bu kişilere gıda yardımı paketleri sağlıyoruz. Sokakta yaşayan insanlara yardım ederken din, ırk ve milliyet ayırmadan herkese eşit mesafede destek olmaya çalışıyoruz. Ayda bir kez değişimli olarak Türk, Faslı ve Suriyeli restoranlarda bu insanlara yemek ikramı yapılıyor. Bu yardımlarda bize destek olan sponsorlara da çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Ağlamamak için kendimizi zor tutuyoruz”
SonHaber.eu ekibi olarak “Ağlamamak için kendimizi zor tutuyoruz” diye söze başlayan Uzanmış El Derneği'nden Abdulsamet Öksüz ve ekibi ile birlikte sokaklarda yaşayan evsizlere yönelik yapılan yardım paketi dağıtımını takip ettik. 

Ekipte Abdulsamet Öksüz ‘ün yanı sıra Ömer Uysal, Onur Aslan, Abdulsamet Ural, Muhammed Yusuf Çalışkan ve İbrahim Ural da yer almakta. 

Liege yardım 02

Sokakta yatan evsizlerin sahipsizliğini görünce insanın içi sızlıyor. Bu tür çalışmaların önemini vurgulayan ekipteki gençler şöyle diyor: "Medya genellikle biz Müslümanları yanlış tanıtan haberlerle dolu. Ancak biz, medyanın bizi tanıttığı gibi değil, kendimizi tanıttığımız gibi insanlarız. İnancımız, yardımlaşmayı, paylaşmayı ve dayanışmayı tavsiye ediyor. Bugün, evsiz insanlara sıcak ilgimizi ve yardımlarımızı sunarak anlamlı bir çalışmaya imza attık. Sokaklarda yaşayan insanlara yardım etmek, bizim insanlık ailesinin ortak bireyleri olarak gördüğümüz insanlara destek olmaktır."

liege 002

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş