GraydonCreditsafe ticaret bilgi şirketinin son analizine göre, Belçika’da geçtiğimiz yıl, 6 bini Flaman bölgesinde olmak üzere, toplam 10.771 şirket iflas etti. Elde edilen bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 9,65’lik bir artış anlamına gelmekte.

Toplam rakamlar 2018 ve 2019 yıllarında kaydedilen iflas başvurularıyla benzerlik gösterse de Flaman bölgesinde durumun daha ciddi olduğu da görülmüş oldu. Açıklamada bölgede 2023 yılında 6.324 şirket iflas etti. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 10.68’lik bir artış olduğu anlamına gelmekte.

Ulusal Banka'nın ekonomik yıllık raporunda ve GraydonCreditsafe'nin tespitlerinde, özellikle inşaat sektörünün zor günler geçirdiği belirtiliyor. Genel tablo içerisinde, inşaat sektörü, kendi yıllık rekorunu kırdı ve 2.255 iflas başvurusu ile en çok iflasların yaşandığı sektör oldu. Bu durum, 2013 yılında 2.126 inşaat şirketinin battığı kriz dönemine benzetildi.

Graydon uzmanı Eric Van den Broele yaptığı açıklamada, yükselen faiz oranları ve artan inşaat maliyetlerinin birçok şirketin zor durumda kalmasına neden olduğunu belirtti ve "Daha yüksek inşaat maliyetlerini karşılayamayan geleneksel müteahhitler zorluk yaşıyor" şeklinde ifade kullandı.

Rekor iflas sayıları, ekonomik krizin etkilerini ve özellikle inşaat sektörü ve restoranların bu krizden ne kadar etkilendiğini de gösteriyor. Bu durum, Flaman bölgesinin ekonomisinde önemli değişikliklere işaret ediyor ve ilerleyen dönemler için dikkatli bir planlama ve yeniden yapılandırma ihtiyacını ortaya koyuyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.