Belçika'nın başkenti Brüksel'in merkezindeki semtlerde kamuya açık alanlarda uygulanan alkol yasağının süresi uzatıldı.

2020 Yılının Şubat ayında yürürlüğe giren ve Brüksel'in merkezindeki turistik bölgelerde uygulanan alkol yasağının süresi uzatıldı. Yeni düzenlemeye göre şehir merkezindeki kamuya açık alanlardan en az Ekim 2023'e kadar alkol kullanılamayacak.

Uygulama, ilk olarak Aralık 2019’da belediye meclisi tarafından kabul edilmiş Şubat 2020'de de yürürlüğe girmişti. Brüksel'in merkezindeki yaya bölgesindeki halka açık alanlarda gece yarısından itibaren sabah saat 06:00'ya kadar alkollü içki kullanımına yasak getirilmişti. Ekim 2021'de de "alkolsüz bölge"nin sınırları yeni cadde ve sokaklar eklenerek genişletilmiş, yasağın süresi 24 saate çıkarılmıştı.

Yasaklı bölgede, alkol tüketirken yakalananlara 350 euro para cezası kesiliyor. 

Söz konusu karar, şehrin merkezi bölgelerinde alkole bağlı gürültü, kirlilik, şiddet ve hırsızlık gibi kamu güvenliğini ihlal eden çok sayıda şikayet ve gürültü nedeniyle gelen şikayetler üzerine alınmıştı. 

Foto: Danial Kalbasi - Unsplash

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.