Belçika'da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir, ülkede yaşayan Türkler ile ilgili “çifte vatandaşlığın kaldırılması” ya da “oy kullanma hakkının iptal edilmesi” çağrısında bulundu.

Milliyetçi muhafazakâr Flaman N-VA Partisi üyesi Zuhal Demir, katıldığı bir televizyon programında, Belçika’da yaşayan ikinci ve üçüncü nesil Türklerin yüzde 72’sinin Erdoğan’a oy verdiğini, aslında Türkiye’de yaşamadıklarını, buna artık bir son verilmesi gerektiğini belirtti. Bakan bu kişilerin ya çifte vatandaşlığına son verilmesini ya da oy kullanma hakkının ellerinden alınmasını önerdi.

Kendine ait twitter hesabından da iki paylaşım yapan Bakan Demir, ilk paylaşımında “Erdoğan, Flandre'de Türkiye'den çok daha popüler. Yüzde 72 oranında oy aldı. Avrupalı Türkler bir nevi seçim dopingi yapıyor. Türklerin VL'deki beyin yıkamasını durdurmanın tek yolu Erdoğan'a oy vermeyi imkansız kılmaktır.” dedi.

Demir ikinci paylaşımında ise “Erdoğan savaş yoluna giderse, tehlikede olan Flaman Türklerinin hayatları değil. Onlar güvenli bir şekilde Flaman yataklarında olacak. Bunu bırak: Çifte vatandaşlığı ortadan kaldır veya oy hakkı olmayan bir sembole indirge.” şeklinde ifade kullandı.

Göçmen bir ailenin kızı olan Belçika doğumlu Demir, 2016'da da çifte vatandaşlığa karşı olduğu sözleriyle gündeme gelmişti. Demir, 2017'de Türk vatandaşlığından çıkmıştı. 

Bu durumu bu yıl mayıs ayında Standaard gazetesine verdiği bir röportajda değinen Bakan Demir şunları ifade etti: “Ben şahsen Türk pasaportumu büyük zorluklarla iade edebildim. Rejim, insanların milliyetlerinden vazgeçmesinden hoşlanmaz. Oldukça korkutucu bir deneyimdi. Böyle olmamalı.  Aslında çok basit. Babam buraya misafir işçi olarak geldi ve kalmaya karar verdi. Onun kuşağı için bu çifte vatandaşlık mantıklı. İki ülkenin de çocuğu. Benim neslim için durum böyle değil. Burada evimizdeyiz ve Türkiye'yi güzel bir tatil yeri olarak biliyoruz. Flamanlar neden Türkiye'de kimin sorumlu olduğuna karar vermek zorunda olsun? Sonuçlarına asla katlanmak zorunda kalmayacakları bir ses olur. Temelde bu haksızlıktır.” 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.