Polis; hakkında Belçika mahkemesince 15 yıl hapis cezası bulunan 67 yaşındaki Türk uyuşturucu baronunun, bu hafta Salı günü Hollanda’da yakalandığını duyurdu.

Yakalama ile ilgili yapılan açıklamada, Belçika makamlarının tehlikeli olarak nitelendirdiği kişinin Rotterdam’da bir evde saklandığı ve yakalandığı sırada üzerinden sahte kimlik çıktığı aktarıldı. Adamın saklandığı evde yapılan aramada silah veya uyuşturucuya rastlanmadı.

Yakalanan Türk uyuşturucu baronunun, 2016 ile 2020 yılları arasında büyük ölçekli eroin ve kokain ithalatına karışan bir suç örgütüne liderlik ettiği ve bu nedenle Ocak 2022'de Belçika'da görülen mahkemede gıyaben 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtiliyor.

FAST Belçika, hüküm giymiş kişinin Hollanda'da olduğuna dair işaretler aldıktan sonra, Avrupa çapında Tutuklama Emri çıkarttı ve böylece FAST NL ekibi gerekli araştırmaları yürüterek, gizlendiği adresi buldu. 

Geçtiğimiz yıldan bu yana aranan uyuşturucu baronu FAST NL’in soruşturması sonucu, bu hafta Salı günü yapılan baskında yakalandı.

Hollanda’nın FAST NL ekibi aynı Belçika ekibi gibi Avrupa Aktif Kaçak Arama Ekipleri Ağı (ENFAST) içerisinde yer alıyor. FAST NL soruşturmaları, Savcılığın yetkisi altında yürütülüyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.