Belçika’daki aile dramında yeni detaylar ortaya çıktı. 41 yaşındaki baba eski eşini benzin dökerek yaktıktan sonra iki çocuğu ile birlikte intihar etti. Cinayet öncesinde de eşinin annesine ve arkadaşlarına “sonuna geldim” yazılı bir veda mektubu gönderdi.

Belçika’nın Hainaut bölgesine bağlı Vaudignies köyünde gerçekleşen aile dramının sır perdesi aralanıyor. Sudinfo'ya göre 41 yaşındaki David, eski karısı Sara'dan yaklaşık bir buçuk yıl önce ayrıldı ve iki çocuğun velayeti her iki ebeveyne de verildi. 

Habere göre David boşanmayla baş etmekte zorlandı ve bu durumu kaldıramadı. 30 Aralık günü 9 yaşındaki Emmy ve 7 yaşındaki Marty’i de alarak eski eşinin Rue de Quièvremont sokağında ikamet ettiği eve gitti. Saat 17:00 sularında eve benzin dökerek eski eşinin de feci şekilde yanarak can vermesine sebep olan baba, daha sonra çocuklarını da alarak aracına binip evden uzaklaştı. Olay yerine gelen polis ve ambulans ekipleri halen canlı olan kadını hayatta tutmak için çabaladı ancak kurtaramadı. 

Olaydan çok kısa bir süre sonra David ve iki çocuğunun içinde bulunduğu araç, annenin evine yaklaşık 100 metre uzaklıkta yanmış olarak bulundu. Önce aracın kendiliğinden alev aldığı düşünülse de yapılan araştırmada bunun intihar olduğu ve David’in aracı bilerek ateşe verdiği ortaya çıktı.

Fransızca yayın yapan Sudinfo, olay günü anne ile babanın arasında nedeni bilinmeyen bir tartışma yaşandığını yazdı. Habere göre David, olay öncesi eski eşinin annesine ve bazı arkadaşlarına “tükendiğini” belirten bir veda mektubu gönderdi. 

Çiftin, ayrılmadan önce yıllarca Vaudignies köyüne yakın bir mesafede olan Chambron-St-Vincent köyünde yaşadığı ve bir kaç hafta önce Sara’nın Vaudignies’e taşındığı belirtiliyor.

Şok etkisi yarattı
Yaşanan bu dram hem köyde hem de çiftin yakınları ve arkadaşları arasında büyük üzüntü yarattı. Babanın bir arkadaşı sosyal medyada yaptığı paylaşımda “David'i birkaç gün önce gördüm. Normal davrandı. Şimdi ne yaptığını öğrenmek şok edici... Hiçbir işaret yoktu.” şeklinde ifade kullandı.

Belediye Başkanı Olivier Hartiel, olayın yarattığı şokun çok büyük olduğunu belirtti ve Bu üçlü bir cinayet. Bu trajedi için gerçekten söylenecek bir kelime yok.” dedi. Hartiel 8 Ocak Pazar günü öğleden sonra kurbanlar için yürüyüş düzenleneceğini belirtti.

Polis vaka ile ilgili cinayet soruşturması başlattı ve babanın bu davranışından ötürü, olayın daha önceden planlandığı üzerinde durmakta.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.