Belçika’nın Tongeren şehrinde mahkeme, eski eşinin arabasını kundaklamak için kuzenine talimat veren Türk’e 40 ay hapis cezası verdi. Adamın suça azmettirdiği 33 yaşındaki kuzen ise 18 ay hapis cezası aldı. Mahkeme ayrıca aracı yanan mağdur kadına 2500 euro manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Belçika basınında yer alan haberlerde kundaklama olayının 7 Nisan 2019 günü saat 04:20 civarında Genk şehri, Loofstraat’da bir evin önünde gerçekleştiği belirtildi.  İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, yangının kundaklama olduğunu belirledi. BMW marka aracın yanında bir çakmak, izmarit, hızlandırıcı ve ayak izleri bulundu ve bir görgü tanığının ifadesine göre iki kişi olay yerinden koşarak uzaklaştı.

Tüm bu bulgular ışığında araştırmalarını derinleştiren polis, araç sahibi kadının eski eşinden boşandıktan sonra tehditler aldığını ve yangından bir gün önce ikili arasında sözlü kavga yaşandığını ortaya çıkarttı. Telefon kayıtlarında kadının, eski kocası ile oğlunu rahat bırakması ve nafaka ödemesi üzerine tartıştığı belirlendi. Mağdur kadın da yangından eski eşini sorumlu tuttu.

Yangın sırasında kadının eski kocasının Türkiye’de olduğunu belirleyen polis, soruşturmada adamın 33 yaşındaki bir kuzeninin olay yerinde görüldüğünü ve yangından bir gün sonra amcası ile telefonlaştığını ortaya çıkarttı. Bu bilgi olaydaki gizem perdesinin de aralanmasına yardımcı oldu.

Savcılık 33 yaşındaki kuzenin amcası tarafından suça teşvik edildiği ve kundaklamanın esas azmettiricisinin o sırada Türkiye’de bulunan amca olduğu iddiası ile bu iki sanık hakkında hapis cezası isteminde bulundu. 

Suçlamayı reddetti
33 yaşındaki kuzen çıkarıldığı mahkemede tüm suçları reddetti. “İşlemediğim eylemlerle suçlanıyorum” diyen adam “Oradan tesadüfen geçmiş olmalıyım çünkü o gece geç vakte kadar dışardaydım” şeklinde açıklama yapsa da daha önce verdiği ve amcasının 10 yaşındaki oğluna göz kulak olduğunu belirttiği sözleri ile çelişti. 

Hapis cezası ve tazminat
Tongeren Mahkemesi hakimi ise elde olan deliller ve telefon görüşmeleri ışığında, 33 yaşındaki adama araç kundaklamadan 18 ay, olayın azmettiricisi olarak amcaya da 40 ay hapis cezası verdi.

Bunun dışında sigorta şirketinin araçta oluşan hasar için ödediği 15.600 euroyu geri almasına karar veren hakim, mağdur olan kadına da 2500 euro manevi tazminat ödenmesine hükmetti. 

Mağdur kadının avukatı “Eski kocası ona arabasını değil onu yakacağını söyleyen bir mesaj bile gönderdi. O yangın eve sıçrayabilirdi ve ardından kurbanlar ve hatta ölümler olabilirdi. Evin dışındaki oluk bile erimişti. Bu arada müvekkilim de oğluyla birlikte büyük bir korku yaşadı” şeklinde açıklama yaptı.

Fotoğraf: Google Streetview

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.