Gent Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kalaz, belediyenin kamuya açık alanlarda mangal yapılmasını yasakladığı kararını farklı bir şekilde protesto etti. Belediye binası önüne mangal yerleştiren Kalaz, burada hem vatandaşlara hem de siyasilere ekmek arası sosis dağıttı.

Felemenkçe yayın yapan Nieuwsblad gazetesinin haberine göre, Meclis Üyesi Yüksel Kalaz’ın, bu ilginç protestosu hem vatandaşlardan hem de siyasilerden ilgi gördü.

Gent Belediyesi geçtiğimiz ay kamuya açık alanlarda ve parklarda barbekü yapılmasını yasaklamıştı. Belediye Başkanı Yardımcısı Astrid De Bruycker (Vooruit), bu hafta Salı günü belediye meclisinde yaptığı açıklamada kendisinin farklı düşüncede olduğunu ancak mahalle sakinlerinden çok şikayet alındığını belirtti. 

De Bruycker “itfaiye düzenli olarak müdahale etmek zorunda kaldı ve mangal alanlarını temizlemek için çok sayıda personele ihtiyaç duyuldu. Bu düşünceli bir karar.” şeklinde açıklama yaptı.

“Biz de burada mangal yaparız!”
GENT yulsel Kalaz
”Kamuya açık alanlarda barbekü yapamıyorsak, burada yaparız.” diyen Yüksel Kalaz, protesto ile ilgili basına yaptığı açıklamada, kamuya açık alanlarda barbekü yasağının bahçesi ve terası olmayan aileleri olumsuz etkilediğini belirtti. 

Belediyenin alınan bu kararı tekrar gözden geçirmesi gerektiğini dile getiren Kalaz, “kamuya açık alanlarda barbekü yapılmasının önü tekrar açılmalıdır.” dedi. Ancak Nieuwsblad haberinde  alınan bu kararın kaldırılmasının pek mümkün olmayacağı yorumu yapıldı.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Screen shot Nieuwsblad.be

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.