Belçika’da sendikalar 10 Mart'ta ülke genelindeki toplu taşımada 24 saatlik genel greve gidiyor. Ülke genelinde yapılacak grev bu akşam saat 22:00’de başlayacak ve yarın geceye kadar devam edecek. 

Belçika medyasında yayınlanan habere göre; yarın tüm gün boyunca birçok hatta otobüs, tramvay ve tren seferleri yapılmayacak. 

Toplu taşımada gerçekleşen genel grevin ülkede “kamu hizmetlerinin yetersiz finanse edilmesine, yetersiz personel çalıştırılmasına ve devletim emeklilik planları karşı” yürütülen grevlerin bir parçası olacağı belirtildi.

Elde edilen bilgiye göre; De Lijn şirketine bağlı otobüs ve tramvay seferlerinin yarıya yakını, NMBS’e ait tren seferlerinin üçte ikisi, şehirlerarası IC trenlerinin yarısı ve Thalys seferleri yapılmayacak.

Brüksel’in büyük bölümü grevden etkilenecek
Brüksel toplu taşıma şirketi MIVB, yarın başkentteki otobüs, tramvay ve metro hatlarında olası büyük aksamalar konusunda uyarıda bulundu. Grev süresince esas olarak şehirdeki en önemli hatlara ve mümkün olduğu kadar geniş bir coğrafi kapsama odaklanılacağını belirten MIVB, bu nedenle yolcuların şimdi alternatif çözümler aramaları için çağrı yaptı.

S-, L-, P- ve IC trenleri
Banliyölerdeki S-trenlerinin ve yerel L-trenlerinin üçte ikisi ile sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde kullanılan neredeyse tüm P-trenleri iptal edilecek.

Grev günü en büyük sıkıntının Wallonie bölgesinde yaşanacağı tahmin ediliyor. NMBS, Namen ve Lüksemburg eyaletlerinin büyük bölümünde, Waals-Brabant'taki Ottignies çevresinde ve Liège ile Huy arasında tren seferlerinin yapılmayacağını açıkladı.

NMBS yolculara mümkünse evden çalışmaları veya farklı bir alternatif aramaları tavsiyesinde bulundu.

Thalys trenlerinin grev sırasında çalışmayacağını belirtirken Belçika-Fransa seferi yapan Eurostar, tren seferlerinin etkilenmeyeceğini düşündüğünü açıkladı. Ancak Fransa’da eylemlerin devam etmesi halinde bu durumda değişiklik olabileceği uyarısında bulundu.

Flaman bölgesinde hatların yarıya yakını çalışmayacak

Nieuw project (10)
Flaman toplu taşıma şirketi De Lijn grev günü araçların ortalama yüzde 57’sinin çalışacağı bilgisini paylaştı. Şirket açıklamasında, Antwerpen bölgesindeki seferlerin yüzde 51’inin, West-Vlaandeeren’da yüzde 54’ünün ve Limburg’da yüzde 56’sının çalışacağı belirtildi. Vlaams-Brabant ve Oost-Vlaanderen’da ise yüzde 60’lık kısmı yolcu taşımaya devam edecek

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.