Siyasi partilerin vaat edilen tasarruflara rağmen alacakları hazine yardımında tasarruf yapmadığı ortaya çıktı. Partiler 2024'te hazine yardımında yeni bir rekor miktar alacak. 

Partilerin Meclis ve Senato bütçe taslaklarından ortaya çıkan bilgiye göre tüm siyasi partilerin birlikte alacağı federal yardımlar 36,4 milyon euroya çıkacak. Bu yılki yüzde 3,2'lik artışın ardından 2024'te yüzde 2,5 daha eklenecek. 

2022 yılı sonunda federal hükümet partilere ödenecek hazine yardımında yıllık yüzde 1,11 oranında azaltma kararı aldı. Buna göre hesaplandığında neredeyse 2 milyon euroluk bir tasarrufla sonuçlanması gerekiyordu. Ancak bu tasarruflar güneşte kar gibi eriyip gidiyor çünkü parti yardımları da tıpkı ücretler ve sosyal yardımlar gibi otomatik olarak endeksleniyor. 

Partilerin kasasına çeşitli kanallardan çok fazla miktarda ekstra para giriyor, yalnızca federal bütçeden toplam en az 61 milyon euro. En dikkate değer artış, 2024 yılında en az yüzde 14,7 oranında artacak olan Senato'daki siyasi personel bütçesi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş