İrlanda firması Ryanair'in Belçika'daki kabin ekibini temsil eden sendika, 30 Aralık-1 Ocak tarihleri arasında ve 7-8 Ocak tarihlerinde greve gidileceğini açıkladı. Yılbaşı tatili döneminde alınan grev kararı yüzden fazla uçuşun iptal edilmesine neden oldu.

Sendika tarafından yapılan açıklamada grev kararının Ryanair'in ücretleri, izin sistemini ve çalışma koşullarını iyileştirmesi ve maaş ödemelerini zamanında yapması için alındığını duyurdu.

128 uçuş iptal edildi
Grev nedeniyle Ryanair'in Belçika'nın Charleroi Havalimanı'ndan harekete edecek ve bu havalimanına gelecek 300 seferden, 128'i iptal edildi. 

VRT NWS'ye göre, Charleroi havaalanı web sitesinde de iptal edilen uçuşlar duyuruldu. Buna göre Cuma günü 48, Cumartesi 42 ve Pazar 38 olmak üzere 128 sefer iptal edildi. Bu seferlerden 60’ının Charleroi Havalimanı kalkışlı, 60’ının ise bu havalimanına varışlı uçuşlar olduğu aktarıldı.

Ryanair tarafından yapılan açıklamada da uçuşu iptal edilen tüm yolcuların email veya SMS ile bilgilendirildiği ve kendilerine “bir sonraki uygun uçuşa yeniden rezervasyon, alternatif bir uçuşa transfer veya tam iade” gibi alternatif çözümler sunulduğu belirtildi.

Daha önce de greve gidilmişti
Ryanair, Belçika'nın havacılık sektörüne yönelik uygulamaya koyduğu yeni vergiler ve yeni ücretler nedeniyle, Brüksel Zaventem Havalimanı'ndaki faaliyetlerini eylül ayı sonunda sonlandırmıştı.

Belçika’da, 500 kilometreden yakın mesafe uçuşlara yolcu başına 10 euro, daha uzak mesafelere ise 2 ile 4 euro arasında değişen ek vergi uygulama kararı alınmıştı.

Ryanair ile çalışanları arasında iş koşulları ve ücretler konusunda sıklıkla anlaşmazlık yaşanıyor. Bu nedenle Belçika'daki Ryanair çalışanları haziran ayında da 3 günlük grev kararı almış ve çok sayıda sefer bu nedenle aksamıştı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Selia - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.