Belçika’nın RTBF televizyonunun verdiği habere göre yangın Salı gününü çarşambaya bağlayan gece saatlerinde çıktı. Gece yarısına doğru gelen yangın ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri evin tamamen alevlerle sarıldığını gördü. En üst katlara kadar varan ateşleri söndürmeye çalışan ekipler daha sonra eve girebildi.

Bir itfaiye eri durumun ne kadar kötü olduğunu, "Söndürme çalışmaları sırasında binadan birbiri ardına kurbanları çıkardık. Bir aile olduğu ortaya çıktı. Evli bir çift ve dört çocukları.” sözleri ile açıkladı.

RTBF'ye göre yangında hayatını kaybeden çocuklardan bazıları henüz çok küçüktü.

Huy Belediye Başkanı Eric Dosogne yangını gerçek bir trajedi olarak nitelendirdi ve “Düşüncelerimiz kurbanlarla birlikte dedi.

Sabah saatlerinde yapılan açıklamada, bölgede büyük bir elektrik kesintisine de neden olan yangının şu anda kontrol altında olduğu, ancak savcılık ve polisin hala olay yerinde inceleme yaptığı belirtildi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: (Temsili) Belçika itfaiyesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş