Belçika'da 1,5 yaşındaki bebek, annesinin köpeği tarafından saldırıya uğradı. Bebeğin kolu ve bacağının ampüte edilme tehlikesi halen devam ediyor.

Belçika basınında yer alan haberlere göre ülkenin batısındaki Ledegem kasabasında Çarşamba günü meydana gelen olayda, anne ve babası ayrı yaşayan ve olay sırasında babasının yanında kalan bir buçuk yaşındaki bebek, annesinin köpeğinin saldırısına uğradı.

Olay anında bebek babasının evinde kalıyordu ve anne ise sabah saatlerinde dört yaşındaki “Stafford” cinsi köpeğiyle çocuğunu görmeye gelmişti. 

Basında yer alan haberlere göre bu ziyaret esnasında köpek nedeni bilinmeyen bir şekilde saldırganlaşarak bebeğe atıldı. Olayda ağır yaralanan bebek önce Roeselare'deki tıp merkezine daha sonra da Gent Üniversite hastanesine kaldırıldı. 

Olay sonrası açıklama yapan bazı yetkililer bebeğin aldığı ağır yaralar nedeniyle bir kolunun ve bacağının kesildiğini duyurdu ancak bugün bu bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı. 

Bugün sabah saatlerinde aileden aldığı bilgileri basınla paylaşan Belediye Başkanı Bart Dochy çocuğun ciddi şekilde yaralandığını, şu anda kolunu ve bacağını kurtarmak için mücadele edildiğini belirtti. Dochy  “Baba da köpeğin saldırısına uğradı, parmağını kaybetme tehlikesi hala var. İnanılmaz üzücü bir olay.” dedi.

Belediye Başkanı Dochy  olaydan sonra kafeste tutulan köpek hakkında aile ile görüşüldüğünü ve veteriner kontrolünde uyutulduğunu belirtti.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Temsili 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.