Belçika medyasında yer alan haberlere göre olay, Cuma günü Zaventem tren istasyonu yakınındaki meydanda iki grup genç arasında yaşanan kavga ile başladı. Saat 16.30 civarında başlayan kavgada birbirleri ile dövüşen onlarca genç daha sonra tren istasyonuna girdi.

İstasyona giren gençlerden üçü tren rayları üzerinde kavgaya devam etti. Gençlerden biri o sırada Almanya'dan gelen yüksek hızlı trenden kaçmayı başardı ancak 23 yaşındaki genç trenin altında kalarak hayatını kaybetti, 16 yaşındaki diğer genç ise ağır yaralandı. 

Kaza sonrasında tren, olay yerinden biraz ileride durdu ve yaklaşık 200 yolcu tahliye edilmeyi bekledi.

Bu sabah yapılan açıklamalarda yaralı olarak hastaneye kaldırılan 16 yaşındaki gencin hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. 

Belçika basınında ölen gencin muhtemelen Etterbeek'te ikamet eden biri olduğu belirtildi. Ancak bu bilgi, pazartesi günü yapılacak otopsi sonrası doğrulanacak. 

Görgü tanıklarına göre olay bir kaza olarak nitelendirilebilir çünkü gençler trenin hızı nedeniyle raylardan kaçamadı.

Olayın ardından bölgede bir süre gerginlik yaşandı. Zaventem Polisi, diğer bölgelerden gelen yardım ekipleriyle durumu sakinleştirmeyi başardı.

Tren trafiği saatlerce durdu, ancak Brüksel Kuzey ve Leuven arasındaki trenlerin tüm hatları 22.35'ten itibaren yeniden çalışmaya başladı.

Olayla ilgili araştırmalar devam ediyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.