Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, 1 Ocak 2024’ten itibaren kanserli çocukların kullandığı ve şuanda geri ödemesi yapılmayan yaklaşık 50 ilacın geri ödeme kapsamına alınacağını duyurdu.

Yapılan değişiklikle, çocukların ilaca ulaşımı kolaylaştırıldı ve geri ödeme listesine bu ilaçları içeren bir ek eklendi. Ayrıca, pediatrik onkologlara ve hastalara liste üzerinde yeni ilaçlar ekleyebilme imkânı sunmak için her yıl toplanacak bir yönlendirme komitesi oluşturulacak.

Bakan Vandenbroucke, bu düzenlemenin kanserli çocukları ve ailelerini tam olarak destekleyebilmek için standart tedavilerde gelecekteki ayarlamaları ve iyileştirmeleri mümkün kılacak yapısal bir çözüm olduğunu belirtti.

KickCancer vakfı, kanserli çocukların bazı temel ilaçlara geri ödemeler yapılmadığı için erişimde zorluk yaşadıklarına dikkat çekmişti. Bu ilaçlar, çocukların standart tedavi protokollerinin bir parçası olmalarına rağmen, geri ödeme yapılmadığından kolayca erişilemiyordu. Vakıf, yeni düzenlemeden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Federal hükümetin bu düzenleme için başlangıçta 3,2 milyon euro bütçe ayırdığı belirtildi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.