Belçika medyasında yer alan haberlere göre, Liege'deki Oupeye belediyesinde ikamet eden 36 yaşındaki Alexina’ya, Aralık 2021’de ölümcül kanser teşhisi kondu. Bebek bakıcısı olarak çalışan kadın bu karar sonrasında kalan kısa ömrünü 15 yaşındaki kızı ve arkadaşı ile geçirmeye karar verdi. 

Alexina’nın durumu hızla kötüleşti ve Mart 2022’de kritik bir hale geldi. Genç kadın bunun üzerine ötanazi yapılmasını istedi.

Belçika'da yasal olan süreçte, ötanazi esnasında bir doktor ve iki hemşirenin prosedürü denetlemesi gerekmekte. Alexina’nın durumunda da bu şekilde oldu. Sadece Alexina’nın arkadaşı ve kızı sevdiklerinin ölümüne tanık olmak istemedikleri için evi terk etti.

Sud Info'ya göre, süreç planlandığı gibi gitmedi. Alexina’ya verilen ilaç kokteyli istenen etkiyi vermeyince, doktor kadını yastıkla boğarak yaşamına son verdi. 

7sur7’de yer alan haberde bu durumun ötanazi işleminde bulunan hemşirelerden birinin, cenazeden bir gün önce savcılığa yaptığı başvuru ile ortaya çıktığını yazdı. Haberde otopsi incelemesinde boğulma belirtileri görüldüğü aktarıldı.

Kadının erkek arkadaşı ve kızı, Liege savcılığına şikayette bulunarak ötenaziyi yapan doktor ve iki hemşire hakkında yasal işlem başlattı.

Alexina Belçika

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş