Belçika'da 50S kalorifer yakıtı yakında tarih oluyor. 1 Nisan 2024 itibarıyla satışı yapılmayacak. 
Bu önlem, Belçika’da hava kalitesini iyileştirme çabalarına uygun bir şekilde uygulanıyor. Mazot.com'a göre, bu değişiklik "Extra" olarak adlandırılan 10S kalorifer yakıtı lehine yapılıyor. 

Kalorifer yakıtları içerdiği kükürt miktarına göre sınıflandırılıyor ve Belçika bu konuda kükürt miktarını azaltmak için son yıllarda çaba sarf ediyor. 

50S kalorifer yakıtı, izin verilen maksimum kükürt içeriğini ifade ediyor ve mazot içerisinde yüzde 0,005 miktarda kükürt olduğunu belirtiyor. Buna karşı 10S yakıtında ise yüzde 0,001 miktarda kükürt bulunuyor.

Nisan ayının ilk gününden itibaren ye standart yüzde 0.001'den fazla sülfür içermeyen kalorifer yakıtı kullanmak olacak. 

Kükürt miktarının azaltılması aynı zamanda çevre için de önemli bir özellik olarak görülmekte. Ancak bunun tüketici için pek hoş karşılanmayacağı belirtilmekte. Mazot.com'a göre, tüketicinin masrafı artacak.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş