Belçika'da, özellikle Batı Flaman bölgesinde, insanları 'zombiye' dönüştüren ve güçlü etkilere sahip “Flakka” isimli uyuşturucu ile ilgili endişeler artıyor. Batı Flaman savcılığı, 'zombi uyuşturucusu' olarak adlandırılan Flakka satışı yapanlara karşı daha etkili adımlar atmaya hazırlanıyor.

Flakka adlı uyuşturucunun kullanımı, vücuttaki tüm protein ve minerallerin aynı anda açığa çıkmasına neden olarak, insanüstü güç üretimine yol açıyor ve bu durum korkutucu sonuçlar doğuruyor.

Satıcılara göz açtırılmayacak
Batı Flaman savcılığı, Flakka satıcılarına karşı ciddi önlemler almayı planlıyor. Özellikle bu satıcılara yüklü maddi ve uzun hapis cezaları getirileceği düşünülüyor.

Roeselare bölgesinde 'Nonkel satıcısı' olarak bilinen bir adam, sahte Facebook hesapları aracılığıyla satış yaparken yakalanarak 38 ay hapis cezasına çarptırıldı. Houthulst’ta da bir kişiye satış yaptığı iddiası ile 18 ay hapis cezası verildi.

Polis daha temkinli
Polis teşkilatları Flakka kullanıcıları ile nasıl başa çıkılacağı konusunda yeni yönergeler uyguluyor ve müdahale sırasında tıbbi yardım çağrılmasını öneriyor. Bu adımlar, Flakka'nın yarattığı tehlikeleri azaltmayı ve halk sağlığını korumayı hedefliyor.

Flakka kullanıcısı bir kişinin ölümüne neden oldu
Sentetik uyuşturucu Flakka ilk kez geçtiğimiz yıl can aldı. Bağımlının neden olduğu kazada yaşlı adam hayatını kaybetti. Olay, Flakka'nın kullanan kişi ve çevresindekiler için oluşturduğu tehlikeyi gözler önüne seriyor.

Başkent Brüksel’de de Flakka kullanıcılarının olduğu tespit edildi.

Flakka nedir, etkileri nelerdir?
Rusya menşeili olan bu uyuşturucunun ilk olarak Amerika’da ortaya çıktığı belirtiliyor. Son olarak Brezilya’da da bu hapı kullananların birer zombi gibi davrandığı ve yamyam özellikleri gösterdiği tespit edildi.

Flakka Efekti adı verilen uyuşturucu son birkaç yıldır ABD’de oldukça yaygınlaştı. Bilimsel adı alpha-pyrrolidinopentiophenone. Flakka hapı, banyo tuzunda da bulunan amfetamin benzeri bir kimyasal sentetik uyuşturucu madde. Sentetik uyuşturucu piyasada bulunan çok daha kötü etkilere sahip diğer uyuşturucu maddelerine (Örn. Bonzai) alternatif olarak üretilse de etkileri bir hayli farklı. Ölümcül etkisi olan Flakka beyinde de kalıcı hasar yaratıyor.

Sentetik bir uyuşturucu olan bu maddeyi kullanan insanlar, filmlerde gördüğümüz gibi adeta yaşayan ölülere dönüşüyorlar. Uyuşturucu maddenin etkisiyle etrafta bulunan kişilere saldırmaya başlayan insanlar, çevrelerine korku salıyor.

Bu uyuşturucu maddeyi kullanan kişiler ilk olarak kalp atışında hızlanma, duygularda ani değişim yaşıyor ve ardından halüsinasyonlar görmeye başlıyor. Zombi Hapı’nı kullananlarda kalıcı psikolojik sorunlar oluşuyor; hatta kalp krizi bile geçirebiliyorlar.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş