Belçika’nın Limburg eyaletinde resmi 2 Amatör B grubunda mücadele veren Beringen Türkgücü – KRC Anadol derbi maçını çok sayıda taraftar izledi. Beringen Türkgücü ligin 11. haftasında KRC Anadol’a konuk etti ve mücadeleyi 3-1 kazandı. 

Beringen Türkgücü’nün gollerini 19.dakikada Okan Teker, 32 ve 87. dakikada penaltıdan Şükrü Taşpınar kaydetti. KRC Anadol’un golü ise 40. dakikada Emre Aydemir’den geldi. 

Maç başlamadan önce Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu As Başkanı Nedim Koçaslan tarafından Beringen Türkgücü Başkanı Engin İnce’ye plaket takdim edildi. 

Fiducaire Linc sponsorunun topa vuruşuyla maç başladı. Beringen Türkgücü’nde 6.dakikada Hüseyin Bilican sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine Şükrü Taşpnar girdi. İlk dakikalardan itibaren KRC Anadol kalesine yüklenen Beringen Türkgücü aradığı golü 19. dakikada Okan Teker ile buldu ve 1-0 öne geçti. Peş peşe goller kaçıran Beringen Türkgücü 32. dakikada Şükrü Taşpınar’ın kaydettiği güzel golle durumu 2-0 yaptı. KRC Anadol 40. dakikada Emre Aydemir’in kaydettiği golle ilk yarının skorunu da 2-1’e getirdi. 

KRC Anadol ikinci yarıya hızlı başladı

Belçika Beringen Türkgücü  01

İkinci yarıya hızlı başlayan KRC Anadol’un baskısına rağmen gülen taraf Beringen Türkgücü oldu. 52. dakikada KRC Anadol boş kaleye gol atamayarak ele geçen fırsatı kaçırdı. Beringen Türkgücü 72. dakikada Burak Kardeş ve 73. dakikada Mikagil Kışlalı ile gole çok yaklaşmıştı. 

87. dakikada Furkan Öztürk’ün 19 ceza çizgisi içinde düşürülmesinin ardında Şükrü Taşpınar penaltı atışı yaptı ancak isabet sağlayamadı. Taşpınar’ın kaydettiği golle 90 dakikanın skoru da belirlenmiş oldu. Maç 3-1 bitti.

Maçın bitiş düdüğünün ardında KRC Anadol futbolcuları soyunma odasının yolunu tutarken galip gelen Beringen Türkgücü futbolcuları galibiyet sevincini taraftarlarla kutladı.

Başkan Engin İnce: Alınan galibiyetten memnunuz

Belçika Beringen Türkgücü 04

Beringen Türkgücü Kulübü Başkanı Engin İnce, maç sonrası şu açıklamayı yaptı: “Zorlu bir mücadele olacağı belli idi. Her iki takımda galip gelmek için mücadele verdi ama Beringen Türkgücü daha üstün oynadı. Futbolcularımızı aldıkları galibiyetten dolayı ve her iki takımın taraftarlarının takımlarını desteklerinden dolayı da tebrik ederim. Futbolcular arasında ufak tefek tartışmaların büyümemesi ise sevindirici.” 

Takım kadroları

Belçika Beringen Türkgücü

Beringen Türkgücü kalede Ahmed Belkheir, Hüseyin Bilican, Okan Kandemir, Mikagil Kışlalı, Ertunç Yıldırım, Ferhat Teker, Burak Kardeş, Okan Teker, Muhammed Yazgan, Onurcan Aydın, Güven Karaca. Yedek Furkan Öztürk, Şükrü Taşpınari Bünyamin Kaya ve Mikail Çalışkan.

KRC Anadol kalede Dominique Baelen, Salih Şenol, Hakan Bayraktar, Atakan Turan, Murat Topal, Martin La Barbera, Hasan Bilican, Emre Aydemir, Aytaç Yavuz Özgün, Enes Öztürk, Mücahit Ulupınar. Yedek Eray Karakaya, Mesut Yazgan, Özgür Kınık, Vincent Cannavo

Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş