Belçika’da polis, sürücülerin direksiyon başında cep telefonu kullanımını ve diğer dikkat dağıtıcı faktörleri denetlemek üzere iki gün sürecek ulusal trafik denetimi düzenliyor.

Bu yıl dördüncüsü kez düzenlenen ulusal denetim günleri, bu hafta Salı ve Çarşamba günü yapılacak. denetimlere federal karayolu polisi ve yerel trafik polisleri eşlik edecek. 

Sürücülerin, sürüş sırasında dikkatlerinin dağılması ile yaşanacak tehlikeler hakkında farkındalıklarını artırmak için yapılan denetimlerde, bu kişilere 58 euro ve üzerinde para cezaları kesilecek. 

İki gün boyunca yapılacak denetimde direksiyon başında cep telefonu kullanırken yakalanan sürücülere 174 euro para cezası kesilecek. Doğu Flaman ve Halle-Vilvoorde bölgelerinde, bu tür bir durumla karşılaşıldığı zaman kişi ehliyetini 15 gün boyunca kaybetme ve ayrıca polis mahkemesine çıkma riski ile karşı karşıya kalacak. Bu kişilerin ödeyeceği ceza miktarı 4.000 euroya kadar çıkabilir.  

Direksiyon başında telefon kullanımının yanı sıra daha az kusurlu görülen ancak trafikte yapılmaması gereken bazı davranışlara da ceza kesilecek. Örneğin sürüş esnasında koltuğun altında bir şey arayan sürücüye, 58 euro ceza kesilecek.

Trafikte ihlal rakamları her yıl artıyor
Trafik Enstitüsü Vias’ın en son rakamlarına göre, direksiyon başında cep telefonunun yanlış kullanımı nedeniyle her yıl yaklaşık 50 ölümle ve 4 bin 500 yaralanma ile sonuçlanan trafik kazası yaşanıyor. 

Elde edilen bilgiye göre geçtiğimiz yıl yapılan ulusal denetim günlerinde direksiyon başında cep telefonu kullanımı ile ilgili toplam 108 bin 734 ihlal tespit edildi. 2021 yılında bu ihlallerin sayısının 115 bin 94 olduğu açıklandı. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf:  Belçika polisi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş