Belçika İstatistik Bürosu Statbel tarafından yapılan bir açıklamaya göre ülke nüfusunun yüzde 12,3’ü yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Başka bir değişle her 8 kişiden biri yoksul.

Belçika’da 2023 yılı için yoksulluk sınırı, tek başına yaşayan bir kişi için aylık net 1.450 euro, iki yetişkin ve iki çocuktan oluşan bir aile için ise 3.045 euro olarak belirlendi.

Yoksulluk uzmanı Wim Van Lancker (KULeuven) elde edilen bu sonuçlara yönelik yaptığı açıklamasında, yoksulluk sınırı altında yaşayanların sayısının 2004'te ölçümlerin başladığı zamandan beri en düşük seviyede olduğunu  belirtti. Van Lancker, 2019'a kıyasla korona etkisinin son birkaç yıldaki rakamları etkilediği göz önüne alındığında, her bölgede bir düşüş görüldüğünü dile getirdi. 

Araştırma sonucu bölgeler arasındaki farklılıkları da göstermekte. Örneğin Flaman bölgesinde her 13 kişiden biri yoksulluk sınırının altında yaşarken, Brüksel Başkent Bölgesi'nde bu oran her 4 kişiden birine çıkıyor.

Yoksulluk veya Sosyal Dışlanma Riski 
Statsbel uzmanları yoksulluk sınırı altında yaşayan insanların yanı sıra genel olarak yoksulluk veya sosyal dışlanma riski taşıyan insan sayısına da bakıldığını belirtiyor. Daha fazla insanın incelendiği bu sayı daha yüksek çıkıyor.

Yoksulluk veya Sosyal Dışlanma Riski’nde üç grup insan inceleniyor. Birinci grup yoksulluk sınırı altında olan hanelerde yaşayan insanları kapsıyor. İkinci grup iş yoğunluğu düşük olan haneleri kapsıyor. Başka bir değişle neredeyse hiç kimsenin çalışmadığı haneler. Üçüncü grup ise çoğu insan tarafından kabul edilebilir bir yaşam standardı için gerekli veya arzu edilen bazı malları, hizmetleri veya aktiviteleri karşılayamayan, yani kısaca yoksun olan haneler.

Gıda bankaları 
Belçika Yoksullukla Mücadele Ağı, yoksul olan vatandaşların sayısında düşme görülmesine rağmen hala çok sayıda insanın gıda bankalarına muhtaç olduğunu açıkladı. Koordinatör Caroline Van der Hoeven, "Sahada giderek daha büyük bir insan grubunun daha derin yoksulluğa düştüğünü görüyoruz," şeklinde açıklama yaptı. 

Gıda Bankalarından yapılan açıklamada da geçen yıl neredeyse 214 bin kişinin kendilerine başvurduğunu bildirdi. Bu, 2019'a kıyasla yüzde 27'lik bir artış anlamına geliyor.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: " target="_blank">Pxhere

Anderlecht'te bir mahalleye yabancıların girişi yasaklandı, tüm şehirde alkol yasağı getirildi Anderlecht'te bir mahalleye yabancıların girişi yasaklandı, tüm şehirde alkol yasağı getirildi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.