Flaman Eğitim Bakanı Ben Weyts, Flaman bölgesinde İslam eğitimi konusunda önemli bir karar aldı. Belçika’nın Vlaanderen (Flaman) bölgesindeki İslam Eğitimi Merkezi ‘Centrum İslamitische Onderwijs’ (CIO), önümüzdeki yıllarda da İslam eğitimi için yetkili kurum olarak görev yapmaya devam edecek. Bu karar, eski ve yeni Müslüman çatı kuruluşları arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle zor bir seçim olarak öne çıkıyor.

Karar, eski Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne’un, Belçika İslam Temsil Kurumu (EMB) tanınmasını iptal etmesiyle bağlantılı. Bu gelişmenin ardından Belçika Müslüman Konseyi (CDM) kurulmuş ve Vlaanderen'daki İslam eğitimi için yetkili kurum olmayı talep etmişti. Ancak, Bakan Weyts, CIO'nun 20 yıldır İslam eğitimi alanında güvenilir bir ortak olarak hizmet verdiğini ve sürekliliği önemsediği için, 2024'ten 2028'e kadar CIO'yu yeniden atamaya karar verdi.

Weyts'in kararını etkileyen faktörler arasında, CIO'nun bazı taahhütler bulunuyor. Bunlar arasında Diyanet el kitaplarının kullanılmaması ve yabancı müdahale olmaksızın öğretim programlarının bağımsız bir şekilde güncellenmesi yer alıyor. Öte yandan, Belçika Müslüman Konseyi etrafındaki belirsizlikler devam ediyor. Konsey şu anda sadece iki yıllığına tanınmış durumda ve yakın gelecekte bu tanınmanın sona ermesi mümkün görünüyor. Ayrıca, Weyts'in kabinesi, Konsey'in eğitim konusundaki vizyonuna dair net bir fikre sahip olmadığını ifade ediyor. Bu belirsizlikler ve yeni bir kuruluşun riskleri göz önünde bulundurularak, Bakan Weyts, zaten tanıdık olan ve uzun süredir işbirliği yapılan CIO ile çalışmaya devam etme kararı almıştır.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran