Ağustos ayından bu yana, Göçmen Bürosu'nun (DVZ) Belçika'da doğan Filistinli çocukların vatandaşlığını iptal etmelerini isteyen mektuplar, onlarca belediyeye ulaştı.

Mektupların çoğunluğunun Anvers şehrine gönderildiği belirtiliyor, ancak Liège, Brüksel, Limburg ve Doğu Flandre'deki belediyeler de bu mektupları aldı. Çeşitli kaynaklara göre, birçok belediye bu taleplere yanıt vererek Filistinli ailelere çocuklarının Belçika vatandaşlığını kaybedeceğini bildirdi. Çocuklar, aksi takdirde vatansız kalma riskiyle karşı karşıya olanlara Belçika vatandaşlığı veren yasaya dayanarak Belçika vatandaşı oldular. Fransızca Konuşan Göçmenlik Hukuku Derneği (ADDE) Başkanı Avukat Julien Wolsey, Filistinli ebeveynlerin çocuklarının Belçika vatandaşlığını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu doğruladı.

"Aile birleşiminden faydalanmak" başlığı altında, Göçmenlik Dairesi'ne göre bazı belediyeler bu prosedürü çok hoşgörülü bir şekilde uyguladı ve ebeveynlerin vatandaşlıklarını kanıtlayan belgelere sahip dosyalarda da Belçika vatandaşlığını verdi. Kaç dosyanın etkilendiği belli değil. İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor'un sözcüsü Bart Tierens, "Göçmenlik Bürosu, AB'deki Filistinlilerin Belçika vatandaşlığı kazanmak ve dolayısıyla aile birleşiminden yararlanmak amacıyla çocuk sahibi olmak için Belçika'ya gittiklerini düzenli olarak gözlemledi" dedi.

Endişe başlığında, Avukat Joke Callewaert (İlerleme Avukatları Ağı), Filistin toplumundaki endişeleri dile getiriyor. Callewaert, "İkamet hakkı çocuğun Belçika vatandaşlığına bağlı olan kişiler, hükümetin göç kanalını kapatmak istemesi nedeniyle belgesiz duruma düşecektir. Bu durum çocuğun yararına değil" dedi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran