Belçika Cinsiyet Eşitliği, Eşit Fırsatlar ve Çeşitlilikten sorumlu Devlet Sekreteri Marie-Colline Leroy tarafından açıklanan veriler geçtiğimiz yıl cinsel şiddet mağdurlarını neredeyse iki katına çıktığını gösterdi. Salı günü bir açıklama yapan Leroy verilerin şok edici olduğunu belirtti. 

Ulusal Kriminoloji Enstitüsü (NICC) verilerine göre 2021 yılında 1662 kişi cinsel şiddet mağduru olduğu için yardım alırken, geçen yıl bu sayı 3 bin 287’ye çıktı. Başka bir değişle 2022 yılında günde ortalama 9 kişi cinsel şiddete maruz kaldı. Ayrıca mağdur olan çocuk ve gençlerin sayısında da yüzde 50 artış oldu.

Elde edilen verilere göre cinsel şiddet mağdurlarının yaş ortalaması 24, mağdurların yarısından fazlası lise veya üniversite öğrencisi ve üçte biri ise 18 yaşın altındaki çocuklar. 

Merkezlerin sayısı artırılıyor
Belçika’da bulunan cinsel şiddet mağdurları için destek merkezlerinin sayısının artırılması gerektiğini belirten Marie-Colline Leroy, yıl sonuna kadar açılması planlanan 10 yeni merkeze ilave olarak, Halle-Vilvoorde, Eupen, Bergen ve Waals-Brabant'ta dört yeni bakım merkezi açmak için ek kaynak sağlama teklifinde bulunacağını belirtti.

Bunun yanı sıra hem konuya olan farkındalığı artırmak hem de gençler ve savunmasız gruplara yönelik sonbahar aylarında yeni bir kampanya başlatılacak. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş