Belçika'da 2024'ün ilk üç ayında farklı evlerde çıkan yangınlarda 30 kişi hayatını kaybetti. En son Ronse'daki bir yangın 69 yaşındaki bir kadın hayatına mal oldu.

Belçika'da kadınların emekli maaşı erkeklere göre daha az Belçika'da kadınların emekli maaşı erkeklere göre daha az

On yıldan uzun bir süredir evlerde çıkan yangınlar hakkında araştırmalar yapan yangın önleme uzmanı Tim Renders, 2024 yılının yangın güvenliği açısından “kara bir yıl” olarak anılacağını dile getirdi.

Renders, çoğu Flaman bölgesinde, bazılarının da Valonya bölgesinde kaydedilen ve 30 kişinin ölümü ile sonuçlanan yangınların nedenlerini tam olarak açıklayamasa da günümüzde evlerde daha fazla yangın riski oluşturacak şeyler olduğunu kaydetti. Rendes, yangın riski oluşturan faktörler arasında akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, elektrikli bisikletler gibi şarj edilebilir pillerin olduğunu belirtti ve özellikle elektrikli scooter'lar ve hoverboard'lara dikkat çekti.

Ülkedeki otoritelerin yangın önleme ve kampanyalara daha fazla odaklanması gerektiğini savunan Renders, duman detektörlerinin önemini vurgulayarak, insanların bu detektörleri nasıl seçmeleri, nereye asmaları, nasıl bakım yapmaları ve son kullanma tarihlerinin ne olduğunu bilmesi gerektiğini dile getirdi ve "Sadece asmakla iş bitmiyor. Bu konuda daha fazla farkındalık yaratılması gerekiyor" dedi.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.