Belçika basınında (pzc.nl ve hln.be) çıkan habere göre; geçtiğimiz hafta Cuma günü bir Türk tesisatçıya ait minibüs, Hoboken mevkii Kempenlandstraat  sokağında park halindeyken kundaklandı ve tamamen kullanılamaz hale geldi. Hoboken bölgesinde son 2 ay içinde 20 aracın kundaklandığı belirtiliyor.  

En son geçtiğimiz hafta cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 3.30 sıralarında yaşanan kundaklamada  olay yerine gelen polis ekipleri, çevre araştırması yaparken, iki çocuklu bekar bir anne olan 38 yaşındaki Şengül A.’yı elindeki sıvı yakıt bidonu ve ateşleyici malzeme ile yakaladı.

Polis şüpheli Şengül A.’nın, Frieslandstraat'taki evine doğru giderken yakalandığını açıkladı. 

Bu yakalamanın ardından zanlının evinde yapılan aramada da delil niteliğinde birçok malzeme ve  Belediye Başkanı  Bart De Wever’a ithafen yazılmış bir mektup bulunduğu kaydedildi. 

Şengül A. mektubunda “Mahalleyi bu kadar güvensiz hale getiren kundakçının maskesini düşürmek için polise katılmak istiyorum” şeklinde ifade kullandı.

8 kundaklamada 19 araç kül oldu
Son haftalarda özellikle gece saatlerinde meydana gelen 8 kundaklamada 19 aracın hasar gördüğünü belirten polis yetkilileri, 12 Şubat ile 14 ve 18 marttaki yangınların bilhassa Şengül A.’nın oturduğu Frieslandstraat’ta meydana geldiğini belirtiyor. 

Zanlının Avukatları ise son olay hariç diğer kundaklamaların zanlıya ait olup olmadığına dair bir kanıt bulunmadığını iddia ediyor.

Bağımsız olarak hava temizleme cihazları satışı ile uğraşan Şengül A.’nın bölgede çok fazla tanınmadığı ancak mahallenin watsapp grubunda ve polisin Mahalle Bilgi Ağı’nda kayıtlı olduğu belirtiliyor.

Irkçıların yaptığından şüpheleniliyordu
Haberde dikkat çeken bir başka nokta ise yanan araçların sahipleri. Her ne kadar Hoboken bölgesinde Türk, Faslı, Afrika ve Doğu Avrupa kökenli Belçikalılar otursa da, kundaklanan araçların çoğu Türklere ait. 

Olayların başladığı andan itibaren yetkililer ve mahalle sakinlerinin düşüncesi bu nedenle kundakçının bir yabancı düşmanı olabileceği yönünde yoğunlaşmış. Ancak tüm bu kundaklama olaylarının Şengül A. tarafından yapıldığı ispat edilirse olay çok farklı bir noktaya gelmiş olacak.

Halen gözaltında
Cumayı cumartesiye bağlayan gece saatlerinde yakalanan Şengül A. Pazar günü Soruşturma yargıcının karşısına çıkartıldı. Yargıç Şengül A.'yı (38) Hoboken Kempenlandstraat'taki son kundaklama olayının şüphelisi olarak gözaltında tutulmasına ve olayların araştırılmasına karar verdi. 

Foto: Belçika basını olay yeri videosu

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın