Belçika Federal hükümeti, doğal gazdaki KDV'yi yüzde 21'den yüzde 6'ya (Eylül ayının sonuna kadar) indirdi ve elektrikte halihazırda mevcut olan KDV indirimi Eylül ayının sonuna kadar üç ay uzatıldı.

Akaryakıt fiyatlarında da düşüş olacak. Bu hafta sonundan itibaren, dizel ve benzin üzerindeki tüketim vergileri litre başına 0,175 euro düşürüldü. Başka bir değişle 60 litrelik bir tank 10 euro daha ucuza dolacak anlamına gelmekte.

Halen mazot kullanılan kaloriferlerle ısıtılan hanelere de bir defaya mahsus 200 euro'luk yardım yapılacak. 

Öte yandan; geçtiğimiz ay yürürlüğe giren ve özellikle yoksul ve düşük gelirli vatandaşlara yardım etmek için başlatılan, elektrik ve doğal gazdaki indirimin geçerlilik süresi eylül sonuna kadar uzatıldı.

Ülkedeki tren biletleri fiyatları da dondurulacak, haziranda yapılması planlanan fiyat artışı gerçekleştirilmeyecek.

Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, destek paketi sayesinde ortalama bir ailenin yıllık 300 euro tasarruf edebileceğini söyledi.

Yeni destek paketi hükümete, 1,3 milyar euroya mal olacak, ancak bunun 1,08 milyar eurosu yüksek enerji fiyatlarından elde edilen gelirden karşılanacak. Belçika hükümeti Şubat ayında da 1,1 milyar euroluk bir önlem paketi açıklamıştı.

Federal hükümet Haziran ortasında motorin ve benzin fiyatlarını yeniden inceleyecek. Şuanda yürürlüğe giren tüm önlemler Eylül ayı sonunda tekrar değerlendirilerek devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın