Belçika'nın Genk şehri yakınlarındaki Houthalen - Helchteren'de bulunan Yeşil Cami (Groen moskee) imamı, sosyal medya hesabından, eşcinselliğin hastalık olduğunu, İslam tarafından yasaklandığını anlatan bir mesaj paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye'den gönderilen imam, geçen Ekim ayında Belçika Göçmen Bürosu'na oturma ve çalışma izninin yenilenmesi için başvuru yaptı. Belçika makamları, homofobik görüşleri nedeniyle, imam hakkında soruşturma başlattı. Belçika hükümetinin, oturma izni uzatılmayan Türk imamdan ülkeyi terk etmesini isteyeceği belirtildi.

Flaman İç İdaresi ve Uyum Bakanı Bart Somers de, Yeşil Cami'nin ruhsatının iptali için yasal işlem başlattı. Somers, "lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel (LGBT) toplumuna yönelik nefret ve ayrımcı mesajlar yaydığı gerekçesiyle, Yeşil Camii'nin tanınırlığını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Houthalen - Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans da, belediye meclisinin Yeşil Camii konusunu ciddi şekilde değerlendireceğini söyledi. Belediye başkanı, "Demokratik, anayasal devlete karşı gelen ayrımcı mesajlar kabul edilemez. Belediyemiz, eşitliğe ve hoşgörüye büyük önem veriyor" dedi.

Yeşil Camii yönetimi, Belçika hükümetinin aldığı karar nedeniyle şaşkınlık içinde kaldıklarını belirterek, gerekli yasal girişimleri başlatacaklarını ifade ettiler.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU