Hollanda’da İslam karşıtı söylemleriyle tanınan ve uzun yıllar Geert Wilders liderliğindeki Özgürlük Partisi’nde (PVV) siyaset yapan eski milletvekili Joram van Klaveren, Mektep’in davetiyle Rijswijk kentinde gençlerle bir araya geldi. Van Klaveren, yaklaşık 250 kişinin katıldığı programda “Neden Müslüman Oldum?” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Mektep kurucusu Yasin Yıldırım, programın geniş katılımla gerçekleştiğini belirterek, programın gençler açısından büyük önem taşıığını dile getirdi.

Etkinlikte salon tamamen dolarken, Van Klaveren’in anlattıkları katılımcılar tarafından dikkatle takip edildi. Bir dönem Hollanda siyasetinde aşırı sağın önde gelen isimleri arasında gösterilen Van Klaveren, yıllar süren araştırmaların ardından İslam’ı seçme sürecine ilişkin yaşadıklarını paylaştı.
“İslam’a karşı kitap yazmak isterken Müslüman oldum”
Özellikle Kur’an-ı Kerim üzerine yaptığı araştırmalar sırasında yaşadığı düşünsel değişime değinen Van Klaveren, “İslam’a karşı kitap yazmak isterken sonunda Müslüman oldum” sözleriyle salonda dikkat çekti.
Program boyunca katılımcılar sunumu büyük ilgiyle takip ederken, soru-cevap bölümünde özellikle gençlerden gelen sorular öne çıktı. Joram van Klaveren, katılımcıların ilgisinden memnuniyet duyduğunu belirterek Hollanda’daki Müslüman gençlerin ilgili ve araştırmacı yaklaşımının kendisini etkilediğini ifade etti.
Gençler üzerinde güçlü etki
Mektep Kurucusu ve Başkanı Yasin Yıldırım, SonHaber.eu'ya yaptığı özel açıklamada programın Hollanda’daki gençler açısından büyük önem taşıdığını belirterek Joram van Klaveren’ın hayat hikâyesi ve Müslüman olma sürecinin, özellikle gençler üzerinde çok güçlü bir etki bıraktığını dile getirdi.
Yıldırım, “Salondaki yoğun ilgi, insanların samimi ve gerçek hikâyelere ne kadar ihtiyaç duyduğunu açıkça gösterdi. Mektep olarak amacımız sadece etkinlik düzenlemek değil; insanları düşünmeye, araştırmaya ve İslam’ın güzelliğini doğru kaynaklardan öğrenmeye teşvik etmektir. Bu tür programların toplumdaki önyargıları kırdığına ve farklı insanları bir araya getirdiğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde de hem eğitim çalışmalarımızı hem de benzer organizasyonları sürdürmeye devam edeceğiz.”
Katılımcılardan organizasyona yoğun ilgi

Programın ardından birçok katılımcı organizasyondan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Katılımcılar, Hollanda’da bu tür programların daha sık düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle gençlerin yoğun katılım göstermesi dikkat çekerken, bazı ziyaretçiler etkinliğin kendileri açısından “unutulmaz bir gece” olduğunu söyledi.
Mektep yetkilileri ise amaçlarının İslam hakkında doğru bilgi aktarımı sağlamak olduğunu belirterek benzer programların devam edeceğini açıkladı. Yetkililer, farklı kesimleri bir araya getiren organizasyonların önemine dikkat çekti.
Salonun tamamen dolması dikkat çekti

Rijswijk’te gerçekleştirilen programda salonun tamamen dolması etkinliğe gösterilen yoğun ilgiyi ortaya koydu. Geçmişte İslam karşıtı söylemleriyle tanınan bir siyasetçinin bugün İslam üzerine konuşma yapması ise katılımcılar üzerinde farklı bir etki bıraktı.
Mektep yetkilileri, önümüzdeki dönemde benzer organizasyonların devam edeceğini belirtti.
Eğitim faaliyetleri de sürüyor
Mektep’in faaliyetleri yalnızca konferans ve etkinliklerle sınırlı değil. Kurum bünyesinde haftanın beş günü hem erkeklere hem de kadınlara yönelik İslami eğitimler düzenleniyor.

Kur’an-ı Kerim, kaide, temel İslami bilgiler ve farklı yaş gruplarına özel derslerle yüzlerce kişi eğitim alıyor. Özellikle gençlere yönelik bilinçlendirme faaliyetleriyle öne çıkan Mektep, Hollanda’daki Müslüman toplum içinde aktif kurumlar arasında yer alıyor.
Kurum yetkilileri, önümüzdeki dönemde hem eğitim faaliyetlerinin hem de uluslararası konuşmacıların yer alacağı programların devam edeceğini duyurdu.
©Sonhaber.eu



