Belçika’nın Limburg eyaletinde resmi 1 Amatör grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Turkse Rangers kendi saha ve taraftarı önünde haftanın derbi maçında Bree Beek karşısında aldığı farklı mağlubiyet ile liderlik koltuğundan oldu. 

Turkse Rangers – Bree Beek maçını yaklaşık 250 taraftar izledi. Turkse Rangers ligin 12. haftasında kendisi gibi şampiyonluk iddiası ile mücadele eden Bree Beek’i konuk etti. 

Maça hızlı başlayan ekip Bree Beek olmasına rağmen Turkse Rangers 6.dakikada Stankov’un kaydettiği penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Turkse Rangers erken öne geçmesiyle beraber rakip takım Bree Beek beraberlik golü için ataklarına hız verdi. Turkse Rangers kalecisi Dautzenberg ise yaptığı kurtarışlarıyla engel oldu. 31. Dakikada  Turkse Rangers futbolcularının hatasını af etmeyen Bree Beek, Janssen’in kaydettiği golle ilk yarının skorunu da belirlemiş 1-1 olarak belirlemiş oldu.

Turkse Rangers ikinci yarıda oyundan düştü
İkinci yarı Turkse Rangers’in vuruşuyla başladı. Bree Beek bu yarıda ataklarına hız verdi ve Turkse Rangers’ın hatalarında da faydalandı. Bree Beek 62. dakikada Vanderstraeten’in kaydettiği golle durumu 1-2 yaptı. Turkse Rangers beraberlik golünü ararken 82’e Wets ve 85.dakikada Van Hoegee’nin ayağından yediği golle kendi saha ve taraftarı önünde 1-4 yenildi. 

Başkan Cabbar Alkan: Alınan mağlubiyetten üzgünüz
Turkse Rangers Kulübü Başkanı Cabbar Alkan Sonhaber’e yaptığı açıklamada “Alınan mağlubiyetten dolayı üzgünüz. Maalesef futbolda bazen bu tür durumlar ile karşı karşıya gelinmekte” dedi. 

Alkan, “Bir beraberlik veya galibiyet bizim liderlik koltuğuna oturmamız için yeterli idi. Rakip takımda galip gelerek şampiyonluk yarışından kopmamak için mücadele etti ve bunda da başarılı oldu. Grubumuzda 1. ve 2’cı sırada yer alan takım ile aramızda 1 puan farkı bulunmakta. Daha ligin bitimine 18 maç var. Bu sezon mutlak şampiyon olarak bir ilke imzamızı atmak istiyoruz, o da Belçika 4. liginde oynayan ilk Türk takımı olarak tarihe geçmek istiyoruz. Takımı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Turkse Rangers - Bree Beek karşılaşmasından kareler:

Turkse Rangers 02Turkse Rangers 04Turkse Rangers 03Turkse Rangers 01

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş