Kamu İşletmeleri Bakanı Petra De Sutter, Federal hükümet için çalışan ve işe gidip gelirken kendi aracını kullanan engelli bireylerin artık geri ödeme (harcırah) alabileceklerini duyurdu.
 
Bu değişiklik özellikle devlet dairelerinde şu anda yalnızca yüzde 1,09 olan engelli kamu personeli oranını yüzde 3’e kadar çıkarmak için yapıldı. Böylece, devlet dairelerine iş başvurusu sınavına katılan daha fazla aday, yardım alma hakkına sahip olacak.
 
Önceden, bu haktan yararlanabilmek için hükümet tarafından engelli bir kişi olarak tanınması gerekiyordu. Artık bir uzmandan ya da örneğin bir öğrenci rehberlik merkezinden alınacak bir sertifika bunun için yeterli olacak. 

De Sutter'in bildirdiğine göre bu durum, diğerlerinin yanı sıra örneğin disleksi rahatsızlığı olan kişilerin işini kolaylaştıracak.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş