Hükümetin aldığı bu önemli adım Uyum ve Göçten Sorumlu CD&V (Hristiyan Demokrat) Partili Devlet Bakanı Nicole de Moor tarafından duyuruldu.
 
Federal hükümeti içinde uzun süredir devam eden tartışmalar sonunda, bakanlar kurulu bu kararı resmi olarak onayladı. 

Bakan de Moor, “Şiddet uygulayan aşırı yerleşimcilere ülke toprağına girişi reddedeceğiz” ifadelerini kullandı. Ancak, Avrupa Birliği’ndeki serbest dolaşım kuralları nedeniyle, Belçika’ya giriş yasağının, yerleşimcilerin başka bir Avrupa ülkesi üzerinden Belçika topraklarına girmesini tamamen engellemesi mümkün olmayabilir. 

MR (Reform Hareket) Partili Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, pazartesi günü yapılacak Avrupa Bakanlar Konseyi’nde, şiddet uygulayan yerleşimcilerin Avrupa SIS veri tabanında işaretlenmesi ve buna dayanarak Schengen bölgesi için bir giriş yasağı getirilmesi talebini dile getirecek. 
 
Gelecek hafta sonunda gerçekleşecek olan Avrupa zirvesinde Başbakan Alexander De Croo bu konuyu gündeme taşıyacak. 

Avrupa Birliği’nin Ortadoğu çatışması konusunda birleşik bir tutum sergilememesi dikkat çekiyor. Belçika, ekim sonunda, Gazze’de sivillerin korunması ve insani yükümlülüklerin saygı gösterilmesi çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler kararını, sadece 26 Avrupa üyesinden 7’siyle birlikte onaylamıştı. Bu karar, Belçika’nın uluslararası arenada barış ve insan haklarına verdiği önemi yansıtıyor. 

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.