Flaman Parlamentosu Çarşamba (25-10-2025) günü oybirliğiyle bağımsız Fas kökenli milletvekili Sihame El Kaouakibi'nin milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Anvers Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi karşısında Milletvekili El Kaouakibi’nin milletvekili dokunulmazlığı talebi Flaman Parlamentosu’nda kabul edildi. Parlamento oylaması esnasında El Kaouakibi'nin kendisi yoktu.

"Güvenlik nedeniyle" özür dilemek zorunda kaldığını söyledi
Geçtiğimiz günlerde Anvers Başsavcılığı'nın, 2021'de gençlik projesi Let's Go Urban'ı çevreleyen bir sübvansiyon skandalıyla itibarını yitiren El Kaouakibi'nin milletvekili dokunulmazlığından feragat edilmesini bir kez daha talep ettiği öğrenildi. 

Savcının nihai iddiasını değiştiren dokuz yeni sahte faturanın ortaya çıktığı söyleniyor. 

El Kaouakibi'nin dokunulmazlığı, kovuşturma için geçen yıl Ekim ayında ilk kez kaldırılmıştı, ancak konsey odası ek soruşturma talep ettikten sonra davayı ertelemişti. Bu soruşturma, yeni sahte faturaların ortaya çıktığını ortaya çıkarmıştı. Sonuç olarak, nihai iddia değiştirildi ve bu nedenle parlamentonun El Kaouakibi'nin parlamento dokunulmazlığından feragat etmesini yeniden gözden geçirmesi gerekti. Kovuşturma Komitesi'nin olumlu görüşünün ardından, genel kurul da oybirliğiyle buna yeşil ışık yaktı. 

El Kaouakibi'nin kendisi genel kurulda hazır bulunmadı. El Kaouakibi daha önce dokunulmazlığının kaldırılmasına karşı çıkmayacağını açıkça belirtmişti.

©Sonhaber.eu
Haber: Halil Uygun

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş