Belçika'da tespit edilen kuş gribi, uluslararası ticareti de etkilemeye başladı. Aralarında Çin, Japonya ve Rusya'nın da olduğu 13 ülke, Belçika'dan gelen kümes hayvanları ürünlerinin ithalatına kısmi veya tam ambargo uygulamaya başladı.

Gıda Zinciri Güvenliği Federal Ajansı'nın raporlarına göre, Çin, Küba, Singapur, Tayvan ve Güney Afrika Belçika topraklarından gelen kümes hayvanlarına sıkı bir ambargo getirirken, Hong Kong, Irak, Japonya, Kazakistan, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan ve Türkiye ise sadece Belçika’nın belirli bölgelerinden yapılan ithalatları yasakladı.
 
Endüstriyel Kümes Hayvanları Kesim Derneği, bu ambargoların özellikle Avrupa pazarında satılmayan mallar için ciddi ekonomik zararlara yol açtığını belirtti. Kuş gribi serbesti statüsünün yeniden kazanılması için son enfekte bölgenin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesinden sonra en az 3 aylık bir sürece ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Belçika'da bu kış dört farklı yerde H5 tipi kuş gribi tespit edildi ve 9 Aralık'ta tüm kümes hayvanları için koruma zorunluluğu getirildi. Avian influenza veya kuş gribi, tüm kuş türlerinin hassas olduğu bulaşıcı bir virüs hastalığı. H5 virüsünün insanlar için zararlı olduğuna dair herhangi bir bilimsel kanıt bulunmamakta.

Haber: Halil Uygun

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.