Belçika Ulusal Demiryolları Şirketi (NMBS) hükümetle yapılan yeni anlaşmalar uyarınca tren sayılarını artırırken hem emekli olan personelin yerine yeni personel hem de başlatılacak yeni seferler için personel alınacağını duyurdu.

NMBS açıklamasında toplam bin üç yüz yeni personel alınacağı bunlardan dört yüzünün kondüktör, üç yüzünün tren şefi ve üç yüzünün ise teknisyenlik pozisyonları için olacağı belirtildi. Bunun yanı sıra mimar, veri analistleri, proje yöneticileri ve mühendisler için de kadro olanağı sunulacak. Normal demiryolu işçileri için adaylara eğitimleri sürecinde maaş ödemesi yapılacak.

Açıklanan bilgiye göre yeni tren şefleri 5 ay, kondüktörler ise yaklaşık bir yıl eğitim alacak.

Geçtiğimiz yıl şirket, son on yıl içerisinde ilk kez şirketten ayrılanlardan çok yeni personel alımı yaptı. 2023 yılında toplam bin altı yüz kişi işe alındı. Aynı şekilde iş başvuruları da bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 arttı. Geçen yıl işe alınan her üç kişiden biri 26 yaşın altındaydı. 

İşe alım ve başvuru süreci ile ilgili geniş bilgi için jobs.belgiantrain.be sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.