Vignette İsviçre, Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi'nin trafik kazalarında ölüm oranlarına ilişkin verilerini analiz etti. Analize göre, araba ile Romanya, Sırbistan ve Bulgaristan'a gidenler veya bu ülkelerden geçecek olanlar dikkatli olmalı.

2022 yılı verilerine göre; Romanya, bir milyon kişi başına 85.81 ölümle listenin başında yer alıyor. Sırbistan 82.65 ölümle ikinci sırada, Bulgaristan ise 77.64 ölümle üçüncü sırada bulunuyor.

Listede dördüncü sırada Hırvatistan var; burada bir milyon kişi başına 71.20 ölüm gerçekleşmiş.

Bu dört ülkeyi sırasıyla Portekiz, Yunanistan, Letonya, Lüksemburg, Macaristan ve İtalya izliyor. Hollanda ise listenin 18'inci sırasında yer alıyor.

Norveç, milyon kişi başına 21.38 ölümle en güvenli ülke konumunda. Bu ülkeyi İsveç, İngiltere, Danimarka, İsviçre, İrlanda, Almanya, Finlandiya ve İspanya takip ediyor.

Vignette Switzerland'ın direktörü Mattijs Wijnmalen, ölüm sayısının yol kalitesi, trafik kuralları ve hız sınırlarındaki değişikliklere bağlı olduğunu belirtiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avrupa gümrüklerinde tüm uyarılara rağmen milyonlarca euro değerinde para ve altın yakalanıyor Avrupa gümrüklerinde tüm uyarılara rağmen milyonlarca euro değerinde para ve altın yakalanıyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.