ANWB tatile çıkacaklar için Avrupa kara yollarında ‘Kara Cumartesi’ uyarısı yaptı. Uyarıda bugün tatile çıkanlar ve tatilden dönenler nedeniyle yoğun sıkışıklık yaşanacağı ve seyahat süresinin ekstra uzayacağı belirtildi. ANWB, yoğunluğun doruk noktasının saat 12.00 civarında olmasını bekliyor.
 
Özellikle popüler Avrupa tatil yerlerine giden rotalarda Cumartesi günü büyük yoğunluk ve ekstra seyahat süresiyle karşılaşılacak. 

Fransa trafik hizmetleri, tatilden dönen ve tatile çıkanların trafikte uzun kuyruklara neden olacağını öngörüyor. Ayrıca Parislilerin büyük oranda güneye doğru hareket etmesi, Bordeaux çevresindeki yollar, Lyon ve Orange arasındaki A7 ve İspanya sınırına giden ve gelen yollarda yoğunluğa neden olacağı belirtiliyor. Saat 06.00 itibariyle, ünlü Route du Soleil istikametindeki A7 karayolunda gecikme süresi iki saate yükseldi. 

Belçika ve Almanya
Belçika'da, Liège'de yol çalışması yapılmakta ve Cointe Tüneli, karavanları olan otomobiller için Lüksemburg'a gidiş yönünde kapalı. Almanya'da da tatile çıkan ve tatilden dönenlerin sayısı yolların doluluk oranını ciddi ölçüde artırdı. Ayrıca ülkenin farklı yerlerinde gerçekleştirilen çok sayıda yol çalışması da sıkışıklığın daha da artmasına sebep olacak.

Avusturya'da, Münih'ten Salzburg'a giden A8 yolunda saat 06.00 itibariyle bir saatlik ek seyahat süresi oluşturan bir trafik sıkışıklığı yaşandı. İsviçre'de A2'deki Gotthard Tüneli en büyük sorun noktası. Bu mevkide bekleme süresi saat 06.00 itibariyle yirmi dakikaydı; ancak öğlen saatlerinde sıkışıklığın azalması bekleniyor.

Ayrıca bu hafta sonu, Avusturya'da Slovenya istikametindeki Tauern ve Karawanken Tünelleri bölgesinde trafik sıkışıklıkları yaşanacağı belirtiliyor. A22 (Brennerpas) ve Milano'dan Rimini'ye giden A1/A14 ile Milano'dan Verona'ya giden A4'te de durum aynı olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş