Avrupa Birliği, yeni araçlara EDR sistemi zorunluluğu getirdi. Uçaklarda bulunan ve tüm uçuş boyunca bilgileri kaydeden kara kutu sistemine benzer bir sistem olan Olay Veri Kaydedici (Event Data Recorder) veya kısa adıyla EDR, Temmuz 2024 itibariyle tüm yeni araçlarda bulunmak zorunda

EDR, yalnızca yolcu taşıma amacıyla kullanılan ama 8 koltuğu geçmeyen M1 sınıfı araçlar ile 3 bin 500 kiloyu geçmeyen N1 sınıfındaki yük taşıma araçlarında bulunacak.

Araçların hava yastığı sistemine yerleştirilecek EDR,  hava yastığı sensörü tetiklendiğinde çalışmaya başlayacak. Aracın hız, pozisyon, fren ve aracın titreşimi gibi verileri toplayacak. Ayrıca EDR sistemleri isteğe bağlı olarak kaldırılamayacak. 

Avrupa’da satışı yapılacak araçlara yerleştirilecek olan EDR sistemi, topladığı veriler doğrultusunda acil bir durum tespit ederse, araç ‘eCall’ sistemi aracılığıyla otomatik olarak yardım çağıracak.

AP bozulan cihazların tamirini kolaylaştıracak düzenlemeye onay verdi AP bozulan cihazların tamirini kolaylaştıracak düzenlemeye onay verdi

Avrupa Komisyonu‘nun paylaştığı bilgiye göre EDR aracılığıyla toplanan tüm veriler, araç sahibine ait olacak. Ancak acil bir durumda yetkililer bu verilere erişebilecek.

EDS sistemi

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.