Teknoloji devi Apple’ın geliştirdiği Watch Series 7 patlama haberiyle gündemde. Bir kullanıcı, saatinin aşırı ısınıp dumanlar çıkarmaya başladıktan sonra patladığını iddia etti. Apple olayın nasıl olduğunu araştırılacağını belirtti. Ancak bu süre zarfında kullanıcıdan sessiz kalmasını ve yaşadığı deneyimi paylaşmamasını istedi.

Bir Apple Watch 7 kullanıcısı, akıllı saatinin aşırı ısındıktan sonra tütmeye başladığını ve ardından patladığını söyledi. 9to5Mac teknoloji sitesine açıklama yapan kullanıcı cihazın o gün normalden çok daha fazla ısındığını fark ettikten sonra Apple Watch'un arkasının çatladığını ve işletim sürümü watchOS'un sıcaklık nedeniyle cihazın kapanması gerektiğini belirten bir uyarı gönderdiğini söyledi. 

Ardından destek için hemen Apple Destek'i aradığını söyleyen kullanıcı, destek hattında kendisine herhangi bir çözüm sunulmadığını, tavsiyede bulunulmadığını aktardı. Ertesi gün durumun daha da vahim bir hal aldığını belirten kullanıcı, uyandığında Apple Watch'un dokunulamayacak kadar sıcak olduğunu ve sıcaklık nedeniyle cihazın ekranının da paramparça olduğunu aktardı.

Kullanıcı, Apple'a göndermek üzere fotoğraf çekmek için Apple Watch'u eline aldığında cihazdan çıtırtı sesleri geldiğini, daha sonra akıllı saatin patladığını aktardı. Saat, kullanıcının koltuğunda da yanık izleri bıraktı. Ayrıca kurşun zehirlenmesi endişesiyle acil servise gitti. Bununla birlikte, Apple Watch zehirlenmeye neden olacak kadar yeterli kurşun içermiyor. 

Yaşanan olaydan sonra uzun süre Apple’dan haber alamayan kullanıcı, ilerleyen günlerde şirketin cihazı teslim aldığını ve Apple Watch'u incelemek üzere laboratuvarlarına götürdüğünü söyledi. Akıllı saatin kullanıcısı, Apple’ın ona bir belge göndererek imzalamasını ve bu olayı kimseyle paylaşmamasını istediğini ancak bu anlaşmayı reddederek olayı basına anlattığını aktardı.
 

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.