Kara Yolları ve Turizm Örgütü (ANWB) bu hafta sonu kutlanacak Paskalya Bayramı için Perşembe gününden itibaren trafik sıkışıklığı yaşanabileceği uyarısı yaptı.

En fazla trafik sıkışıklığının Perşembe öğleden sonra Amsterdam ile Apeldoorn arasındaki A1 ve Utrecht ile Eindhoven arasındaki A2 karayollarında olacağını tahmin eden ANWB, yoğunluğun ikinci Paskalya günü (18 Nisan) ülkenin güneyi ve orta kesimlerinde artacağını belirtti.

ANWB açıklamasında, Hollanda’da olduğu gibi Fransa, Belçika ve Almanya gibi çevremizdeki ülkelerdeki yollarda da Paskalya yoğunluğu yaşanabileceği kaydedildi.

Paskalya tatilinde birçok etkinlik alanında özellikle korona tedbirlerinin kaldırılması ile hem yerli hem de yabancı turist sayısında artış olacağı tahmin ediliyor. 

ANWB, bu nedenle trafik sıkışıklığının korona öncesi döneme denk bir yoğunluk yaşayacağını belirtiyor.

ANWB’ye göre Paskalya hafta sonu boyunca Lisse'deki Keukenhof, Schijndel'deki Paaspop, Roermond'daki Designer Outlet ve Zandvoort'taki pistte yapılacak Paskalya yarışları büyük kalabalıklar tarafından ziyaret edilecek. 

Bunun yanı sıra Efteling gibi eğlence parkları ve Artis gibi hayvanat bahçelerine gelen ziyaretçiler de trafik sıkışıklığına neden olacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın