Belçika’nın Flaman kesiminde yer alan Antwerpen (Anvers) kenti Luchtbal mahallesinde uzun süredir çözülemeyen nem ve küf 11 sosyal konutta oturanları bezdirdi. Son üç yıldır bu sorunun çözülmesi için çaba sarf eden mahalle sakinleri çaresiz ve durum giderek daha da kötü hale geliyor.

Sekiz yıl önce Woonhaven tarafından inşa edilen Bristolstraat'taki sekiz konut ve Belfaststraat'taki üç konutta çatıda akıntı oluşuyor. Yağmur suyu binanın içine sızıyor.
 
Bu evlerden birinde oturan Faslı Abdeslam Ghannai ve ailesi 2018 yılında Bristolstraat'ta taşındıklarında, bir yatak odasında tavandan prizine kadar nem izleriyle karşılaştıklarını belirtiyor. Woonhaven, aile eve taşınmadan önce sorunu çözeceklerini belirtmiş olmasına rağmen ve duvarın sadece boyanarak üstünün kapatıldığı belirtiliyor.
 
Şu anda duvarlar kahverengi küf lekeleriyle kaplı ve perde rayları tavandan ayrılıyor. Ghannai yaşadıklarını "2020 yılında şikayet göndermeye başladım ve dört yıl sonra hala hiçbir şey değişmedi. Şiddetli yağış sırasında su prize akıyor, bu çok tehlikeli. Çok kez kısa devre yaşadık. Bu sürdürülemez bir durum" şeklinde açıklıyor.

Aile küf kaplı iki yatak odasının kapılarını kapalı tutuyor. Ghannai bu durumun kızının sağlığını bozduğunu belirtirken, Üç yıldır dört kişi aynı odada uyuyoruz. Bir aydır kızım oturma odasındaki bir yatakta uyuyor” şeklinde ifade kullandı.

Aynı mahallede 8 kişilik bir başka aile ise oturdukları evin geniş olmasına rağmen duvarlardaki küf lekeleri ve dökülen duvarlar nedeniyle e4vin yarısını kullanılamaz durumda olduğunu belirtti.

Bu ailelerin en büyük sorunlarından birisi ise yaşadıkları sorunu iletebilecekleri iletişim kurabilecekleri sabit bir kişinin olmaması. Buun yanı sıra telefonla kuruma ulaşamamak ve yapılan tadilat randevularına işçilerin gelmemesi gibi can sıkıcı sorunlar da yaşıyorlar.
 
Woonhaven'ın sözcüsü Sarah Devis basına yaptığı açıklamada, "Bu şekilde ilerlediğimiz için üzgünüz" ifadesini kullandı. Deviz “Müteahhite temerrüt bildiriminde bulunuldu, ki bunların hepsi bizim de beklememiz gereken prosedürlerdir. Bu temerrüt bildirimi sonunda reddedildi. Şimdi müteahhide bir temerrüt ihtarı daha gönderdik, ancak artık kenarda oturamayız. Çok uzun süredir hiçbir şey olmadı, ki bu kesinlikle bizim de hatamız. Şimdi bunu değiştireceğiz. Her şeyden önce biz de bunun bölge sakinleri için korkunç bir durum olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Belçika'da kadınların emekli maaşı erkeklere göre daha az Belçika'da kadınların emekli maaşı erkeklere göre daha az

Bölge sakinlerinin sabrı ise giderek tükeniyor ve "Mahkemeye gitmek istemiyoruz ama artık bize başka seçenek bırakmıyorlar” şeklinde açıklıyorlar.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.