Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “Anatolia Festijn 2023” etkinliği, bu hafta sonu başlıyor. Amsterdam’da 16, 17, 18 Haziran ve 23, 24, 25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival bu yıl iki hafta sonunda üçer gün olmak üzere toplam 6 gün olarak düzenlenecek.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda kalabalık bir katılımın olacağı tahmini 100 binin üzerinde ziyaretçini geleceği tahmin ediliyor. 

Anatolia Festijn 2023 hakkında bir açıklama yapan festival basın sözcüsü Şerafettin Babacan, “Aile festivali diye isimlendirdiğimiz bu festivale doğal olarak çocukları ve aileyi ön planda tuttuk. Herkesin rahat girip gezeceği, Türk kültürünü öğreneceği faaliyetlerle dolu bir festival olacak.” dedi. etkinlikte hizmet verecek olan kişilerin gönüllülerden oluştuğunu, bunun aslında festivalin başarısını da artırdığını dile getiren Babacan “Hizmet, gönüllüler tarafından yapıldığı gibi, organizasyonun kâr, para kazanma amacı yok.” şeklinde ifade etti.

Anatolia Festijn etkinliğinin ana teması “Ailemle Orada Olmak İstiyorum” ve festivalin hedefi Anadolu’nun sahip olduğu zenginlikler, çeşitlilik ve kültürel birikimi yansıtmak.

Aile ortamı ve sıcaklığında geçecek olan festivale Türkiye’den Nevzat Tarhan, Hayati İnanç, Mikail Şimşek gibi konut sanatçı, yazar ve konuşmacılar da katılacak. Festivalde çocuklar için Rafadan Tayfa ve Karagöz Hacivat gösterileri sergilenecek.

Anadolu Festijn 2023
Tarih
16, 17, 18 Haziran ve 23, 24, 25 Haziran 2023
Adres: Het Amsterdamse Bos, Land van Bosse, 1182 DB Amstelveen

WhatsApp Görsel 2023-06-13 saat 09.44.10

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş