Lale Festivali Topluluğunca bu yıl 9'uncusu düzenlenen Amsterdam Lale Festivali kapsamında yüz binlerce lale Amsterdam'ın 75 farklı noktasında sergileniyor. Belirlenen noktalara yerleştirilen yüzbinlerce lale sokakları, caddeleri, köprüleri ve kanalları renklendirdi.

Amsterdam'da 36 farklı kurumun işbirliğinde gerçekleşen festival kapsamında binlerce saksıya ekilen farklı türlerdeki yüz binlerce lale; şehrin sokaklarını, caddelerini, köprülerini ve kanallarını gezenlerden büyük ilgi görüyor.

Amaç Amsterdamlıların lale ile buluşması

Amsterdam lale festivali 2023

Festivalin medya sorumlusu Marieke Klosters, AA muhabirine, festival direktörü Saskia Albrecht ile lalelerin şehrin içerisinde kendisine yer bulamaması sebebiyle bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Klosters, "2015 yılından bu yana festivali düzenliyoruz. Lalenin gösteri bahçelerinde veya turistik merkezlerde biletle sergilenmesi yerine, insanların günlük işlerini yaparken görebilecekleri yerlerde bulunmasını amaçlıyoruz." dedi.

Önceliklerinin Amsterdamlıların lale ile buluşması olduğunu dile getiren Klosters, "Sadece turistlerin veya Amsterdam'ı gezmeye gelenlerin değil, şehirde yaşayanların lale ile iç içe olmasını önemsiyoruz." diye konuştu.

Festival nisan sonuna kadar sürecek.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.