Özellikle kamusal alanlarda uyuşturucu kullanan turistlerden kaynaklanan rahatsızlıkları mümkün olduğunca azaltmak isteyen Amsterdam Belediyesi şehir merkezinde esrar içimine yasak getirdi.

Perşembe günü yürürlüğe giren yasak, turistlerin yoğun uğrak yerlerinden olan Red Light District, Dam Meydanı, Damrak ve Nieuwmarkt’ta geçerli. 

Bu bölgelerde kamusal alanda esrar kullandığı tespit edilen kişiler önce polis ve Sivil Kontrol Memurları (boa) tarafından bir kez uyarılacak, uyarıya uymayanlara ise 100 euro para cezası kesilecek.

Yasak hem turistler hem de bu bölgede ikamet eden vatandaşlara yönelik ancak, kent merkezinde esrar satışı yapılan kafelerin (Coffeeshop) teraslarında oturanlar bu yasaktan muaf tutulacak. 

Yasağın uygulandığı bölgelere Hollandaca ve İngilizce uyarı tabelaları asıldı.

Kamusal alanda esrar kullanımı yasağı aslında Red Light District'te turistlerin yarattığı rahatsızlıkları önlemek için uygulanan “Uzak dur!” kampanyasının parçası.  Uzun zamandır alkol kullanımının yasak olduğu bu bölgede dükkan veya kafeteryalarda alkol satışına da kısıtlama uygulanıyor. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.